Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Jonass: Skumji, ka tehniskais sports Gada balvā netiek uzskatīts par ''īstu sportu''

© Vladislavs Proškins / f64

Šī gada Latvijas gada populārākā sportista balvas ieguvējs Pauls Jonass ir bēdīgs, ka Gada balvā sportā tehniskais sports ir nodalīts atsevišķi no pārējā sporta un viņš cer, ka nākotnē tas mainīsies.

Jonass pagājušajā nedēļā kļuva par vienīgo sportistu, kurš ieguva divas balvas 2017.gada Gada balvas Latvijas sportā ceremonijā - viņš jau prognozējami kļuva par labāko sportistu tehniskajos sporta veidos, kā arī tika iebalsots kā šī gada populārākais Latvijas sportists.

Kā zināms, šogad Jonass sasniedza jaunu augstāko punktu Latvijas motokrosā, kļūstot par pasaules čempionu MX2 klasē.

Iepriekš Jonass labākā tehniskā sporta veida pārstāvja balvu ieguva arī 2015.gadā, bet jau kopš ceremonijas pirmssākumiem tehnisko sporta veidu pārstāvjus vērtē atsevišķi no pārējiem sportistiem.

"Motoru sports netiek pieskaitīts pie īstiem sportiem, tāpēc nedaudz iekšēji ir skumjas, tomēr neko darīt. Cerams, ka nākotnē tehniskos sporta veidus novērtēs vairāk - pavisam noteikti mēs neveicam mazāk darba un nelejam mazāk sviedru par pārējiem sportistiem," pauda Jonass. "Pēc populārākā sportista balsojuma var redzēt, ka sabiedrībai tehniskie sporta veidi ir svarīgi."