Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Porziņģim pirmā tikšanās ar Lonzo Bolu un "Lakers"

© USA Today Sports/ SCANPIX

Šonakt 2:00 Kristaps Porziņģis un Ņujorkas “Knicks” savā laukumā uzņems Losandželosas “Lakers” basketbolistus, kamēr Dāvja Bertāna pārstāvētā “Spurs” cer uz komandas līdera Kavai Lenarda atgriešanos sastāvā spēlē pret “Mavericks”, kas šonakt sāksies 3:30.

Kopš Kristapa Porziņģa atgriešanās pēc potītes traumas “Knicks” aizvadījusi trīs spēles pret līgas vājākajām komandām un guvusi divas uzvaras. Pats par sevi šāds rezultāts nav slikts, taču Ņujorkas nometnē noteikti ļoti sāpīgs bija zaudējums Čikāgai, kas spēli aizvadīja neparocīgos apstākļos (uzreiz pēc izbraukuma). Porziņģis pret Čikāgu ar tālmetienu pēdējā sekundē varēja izraut uzvaru, taču viņam tomēr tas neizdevās. Bet nākamajā spēlē pret Atlantu Porziņģis pirms divām dienām dominēja ar 30 punktiem un trim blokiem.

“Knicks” visnotaļ labvēlīgais sezonas sākuma kalendārs turpināsies ar vēl vienu spēli savā laukumā un pret vēl vienu komandu, kurai iekļūšana izslēgšanas spēlēs būtu milzīgs panākums. “Knicks” šī būs 18. spēle savā laukumā šosezon no 27 aizvadītajām, un pagaidām “Madison Square Garden” priekšrocības izmantotas sekmīgi, iekrājot bilanci 12-5. Taču turnīra tabulā tas lielu kāpumu nav ļāvis sasniegt katastrofālās izbraukuma spēļu statistikas dēļ (1-8).

“Knicks” šodienas pretiniece Losandželosas “Lakers” ir viena no gados jaunākajām komandām līgā, kas turklāt pratusi iekrāt daudzmaz pieklājīgo 10-15 bilanci. Vasarā iemainītajam centram Brukam Lopesam ir 29 gadi, bet visi pārējie “Lakers” sākumsastāva spēlētāji vēl nav sasnieguši 25 gadu slieksni. Lopesa statistika Losandželosā ir krietni kritusies, salīdzinot ar viņa rādīto Bruklinā, bet “Lakers” sastāvā viņš arī vairs nav pats galvenais spēlētājs.

USA Today Sports/ SCANPIX

Šobrīd plašāk apspriestais “Lakers” basketbolists ir šovasar ar otro numuru draftētais Lonzo Bols. Jaunais saspēles vadītājs pagaidām spēlē nestabili un trāpījis tikai 32% metienu no spēles, taču arī nodemonstrējis savu lielo potenciālu ar diviem “triple-double”. Vidēji spēlē Bols izdalījis 7.1 rezultatīvu piespēli, un viņa un Franka Nilikinā duelis laukumā noteikti saistīs lielu uzmanību.

“Bolam tiek pievērsts daudz uzmanības, un neesmu drošs, ka viņš to vēlas,” Porziņģis sacīja par savu šīsnakts pretinieku. “Taču man grūti iztēloties, kā viņš jūtas. Bols ir ļoti talantīgs spēlētājs, un domāju, ka tiklīdz viņš iejutīsies šajā līgā, ar viņu viss būs kārtībā.”

Kamēr Bols spiests cīnīties ar sev pievērsto lielo uzmanību, par ko nešaubīgi var pateikties savam skandalozajam tēvam, “Lakers” sastāvā pagaidām augstvērtīgāku sniegumu rādījis cits debitants - ar 22. numuru draftētais Kails Kuzma. Jau pirms sezonas sākuma bija skaidrs, ka 22 gadus vecais Kuzma ir gatavāks lielajam basketbolam nekā Bols, un tas arī piepildījies. Kuzma pagaidām izcēlies ar vidēji 16 punktiem un 6.7 atlēkušajām bumbām un novembra labākā debitanta titulu Rietumu konferencē.

“Lakers” sastāvā ir vairāki citi jauni un talantīgi spēlētāji, kas aizvada savas pirmās sezonas NBA - Brendons Ingrems, Džūliuss Rendls, kā arī attiecīgi 24 un 25 gadus vecie Kentaviuss Keldvels-Poups un Džordans Klārksons. Klārksonam īpaši veiksmīgas bija divas iepriekšējās spēles pret Šārlotu un Filadelfiju, kurās viņš kopā guva 38 punktus, palīdzot “Lakers” abās reizēs uzvarēt.

Tikmēr Sanantonio “Spurs” sastāvā šonakt sezonas pirmo spēli varētu aizvadīt Kavai Lenards. Viņš kopā ar komandu devies izbraukumā uz Dalasu, un, lai gan treneris Gregs Popovičs vietējiem medijiem neko pirms laika netaisās apsolīt, Lenarda iziešana laukumā tiek uzskatīta par ticamu notikumu. Galīgais lēmums gan vēl tiks pieņemts, turklāt droši vien atkārtosies līdzīgs scenārijs kā pavisam nesen Tonija Pārkera gadījumā, proti, sākumā ierobežojot viņa nospēlēto minūšu skaitu.

Lenarda atgriešanās, protams, ļoti ietekmēs Dāvja Bertāna spēles laiku. Nespēlējot arī Kailam Andersonam, Bertāns pēdējās nedēļās ieņēma krietni lielāku lomu komandā un palīdzēja “Spurs” uzvarēt astoņās no deviņām pēdējām spēlēm. Dāvis pēdējos piecos mačos laukumā pavadījis vidēji 20.6 minūtes un guvis 9.8 punktus, apliecinot savu vērtību komandā, taču diez vai, ka tas liks mainīt “Spurs” uzbrucēju hierarhiju. Šobrīd gan savainojuma dēļ pēdējās spēles izlaidis arī aizsargs Denijs Grīns.

“Mavericks” šosezon divreiz jau zaudējusi Sanantonio un ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, turklāt traumas dēļ palikusi bez debitanta Denisa Smita, sava sākumsastāva saspēles vadītāja. Dalasa cerēja uz viņa atgriešanos, bet vismaz pret “Spurs” tas vēl nenotiks.