Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Zināms, kad notiks Brieža un Usika pusfināla cīņa

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Pasaules boksa supersērijas pusfināla duelis starp latvieti Mairi Briedi un ukraini Oleksandru Usiku norisināsies 2018. gada 27. janvārī Latvijā, "Arēnā Rīga", šodien paziņoja sacensību organizatori. Biļetes pārdošanā nonāks nākamajā nedēļā.

Supersērija, kurā bokseri cīnās par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju un iespaidīgu naudas balvu, ir unikāls turnīrs, kurā pulcēti labākie sportisti. Pirmā smagā svara pusfinālā satiksies Mairis Briedis, kuram pieder WBC čempiona josta, un ukrainis Oleksandrs Usiks, kurš ir čempions WBO versijā un kurš bieži tiek uzskatīts par labāko pasaulē.

Taču sava laukuma priekšrocības būs Briedim, jo pusfināls 27. janvārī notiks Latvijā, "Arēnā Rīga", šodien pavēstīja sacensību organizatori. Arī iepriekšējo dueli Latvijas boksa karalis aizvadīja mājās, septembra izskaņā tiekot galā ar kubieti Maiku Peresu. Virsroku viņš ņēma pēc 12 raundu cīņas, Briedi par uzvarētāju atzīstot visiem tiesnešiem.

Savukārt Usiks iepriekšējā kārtā pieveica Marko Huku. Viņu cīņa ilga desmit raundus, līdz tiesnesis piešķīra ukrainim uzvaru ar tehnisko nokautu. Karjeras laikā Usiks uzvarējis visos 13 boksa mačos, turklāt tikai divas reizes duelis ildzis visus 12 raundus. Tomēr gan pret amerikāni Maiklu Hanteru, gan pret poli Kšištofu Glovacki viņam uzvaru tiesneši piešķīra vienbalsīgi.

Briedis svarīgajai cīņai pašlaik gatavojas Spānijā, dienā aizvadot trīs treniņus. Savukārt ap Ziemassvētkiem sāksies sparingi, sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja boksera pārstāvis Raimonds Zeps. "Jau ir skaidrība, kuri bokseri būs sparingu sākumposmā. Protams, ka visi būs kreiļi, citādi nemaz nav jēgas." Tāpat tiekot veltīts laiks, lai pētītu Usika iepriekšējās cīņas.

"Iekšā bija sajūta, ka supersērija atgriezīsies Rīgā, jo līdzjutēji cīņā pret Peresu parūpējās par neticamu atmosfēru," teica Briedis. "Priecājos, ka latviešu līdzjutēji par to parūpējās. Tagad gatavojos Usikam, lai arī janvārī parūpētos par lielisku šovu." Biļetes tirgošanā nonāks nākamajā nedēļā, tāpat tuvākajā laikā Rīgā notiks preses konference, kurā piedalīsies gan Briedis, gan Usiks.

Otrā pusfinālā tiksies krievs Murats Gasijevs un kubietis Juniers Dortikoss. Viņu duelis norisināsies 2018. gada 3. februārī Sočos. Kubietis jau nācis klajā ar skaļiem vārdiem, paziņojot, ka Gasijevs, kurš arī karjerā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, ir viņa nākamais upuris.