Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" zaudē CSKA

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālajā hokeja līgā zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas pret spēcīgo Maskavas CSKA ielaida tikai vienus vārtus, tomēr ar 0:1 savā laukumā atzina sāncenšu pārākumu. Vienīgos vārtus pēdējās trešdaļas sākumā guva kanādiešu aizsargs Mets Robinsons. KHL vicelīderei CSKA tā bija devītā uzvara pēc kārtas un astotais panākums pēc kārtas savstarpējos dueļos.

Rīgas "Dinamo" nevarēja palīdzēt pēdējā laika uzbrukuma līderis Lauris Dārziņš, kurš, atgriezies pēc nopietna savainojuma sadziedēšanas, septiņās spēlēs sakrāja astoņus (4+4) punktus un pozitīvu lietderību +4. Piesardzības nolūkos nespēlējušo Dārziņu pirmajā maiņā blakus Miķelim Rēdliham un Mikam Indrašim aizstāja no ceturtā virknējuma paaugstinātais Rihards Bukarts. Bez Dārziņa salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli nebija arī aizsarga Paula Svara un uzbrucēja Emīla Ģēģera, bet pieteikumā tika Aleksandrs Smirnovs, Georgs Golovkovs un Edgars Kulda.

Vienīgo noraidījumu pirmajā trešdaļā nopelnīja Maskavas CSKA, par spēli ar augstu paceltu nūju pret Aleksandru Jerofejevu ļaujot rīdziniekiem jau 17. sekundē iegūt iespēju spēlēt vairākumā. Tā gan palika neizmantota, bet 17. minūtē izcila izdevība bija Robertam Lipsbergam, kurš atlēkušo ripu nespēja raidīt pustukšos vārtos, trāpot sāncenšu vārtsargam.

Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Vienīgo noraidījumu pirmajā trešdaļā nopelnīja Maskavas CSKA, par spēli ar augstu paceltu nūju pret Aleksandru Jerofejevu ļaujot rīdziniekiem jau 17. sekundē iegūt iespēju spēlēt vairākumā. Tā gan palika neizmantota, bet 17. minūtē izcila izdevība bija Robertam Lipsbergam, kurš atlēkušo ripu nespēja raidīt pustukšos vārtos, trāpot sāncenšu vārtsargam. Ja pirmajā periodā CSKA pārsvars izpaudās vien formāli - teritorijas un metienu skaita, bet ne bīstamības ziņā -, tad otrajā trešdaļā armijnieki pārslēdza ātrumus un rīdziniekus nomētāja ar 21:5.

Līdz pirmajiem vārtiem gan bija jāsagaida trešās trešdaļas sākums, kad 55. sekundē par klupināšanu tika noraidīts Gunārs Skvorcovs, bet pusotru minūti vēlāk ar metienu no zilās līnijas Mets Robinsons panāca 1:0. Kanādiešu aizsargs pirmos soļus šajā līgā spēra tieši Rīgas "Dinamo", 2013./14.g. regulārajā sezonā 54 spēles sakrājot 27 (10+17) punktus. Trešdaļas otrajā pusē "Dinamo" nopelnīja vēl trīs mazākumus, kurus gan izturēja, un 66 sekundes līdz pamatlaika beigām nomainīja vārtsargu. Laimi gan nenesa arī sestais laukuma spēlētājs.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 9. decembrī, kad viesosies pie Minskas "Dinamo".