Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gagarina kauss un fināla ripa lidos kosmosā

© KHL

Kontinentālā hokeja līga, atzīmējot desmito gadskārtu, sadarbībā ar "Roscosmos" kosmosā nosūtīs mazu Gagarina kausu un ripu, ar kuru tiks sākta finālsērija.

Gagarina kauss, par kuru šajā sezonā cīņa notiek desmito reizi, nosaukts par godu kosmonautam Jurijam Gagarinam - pirmajam cilvēkam kosmosā. Kā raksta Kontinentālā hokeja līga, tā, pateicoties tuvai sadarbībai ar "Roscosmos", tikusi pie iespējas sekot Gagarina pēdās un arī doties kosmosā.

Neliels Gagarina kauss, kā arī ripa, kuru rotā līgas simbolika, 17. decembrī būs lidojuma "Soyuz MS-07" klāja, lai dotos uz Starptautisko kosmosa staciju. Abi simboli kosmosā pavadīs 72 dienas ciešā Aleksandra Misurkina uzraudzībā un pēcāk tiks nogādāti atpakaļ uz Zemes.

Ja kauss kosmosā lidos un atpakaļ atgriezīsies kā simbols, tad ripai ir konkrēts mērķis - ar to sāksies 2018. gada Gagarina kausa finālsērijas pirmais mačs.

"Decembrī pieredzēsim notikumus, kas uz visiem laikiem paliks mūsu līgas vēsturē un līdzjutēju atmiņās. Pirmo reizi Kontinentālās hokeja līgas simboli - Gagarina kauss un ripa - mūs apspīdēs no kosmosa. Priecājos, ka jubilejas sezonā sadarbībā ar mūsu partneriem spējām idejai dot dzīvību," teica līgas prezidents Dmitrijs Černišenko.