Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" atbrīvojas no Čistova

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" devies četru spēļu izbraukumā, kurā tiksies ar komandām no Austrumu konferences, pret kurām nule spēlēja savā laukumā. Ceļā devušies trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo spēli aizvadīja pirms divām dienām, kad savā laukumā ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor", kas uzvaras ripu iemeta beidzamajā trešdaļā, bet pārsvaru dubultoja ar metienu tukšos vārtos. Laukuma saimniekiem slimības dēļ nevarēja palīdzēt vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš kopā ar komandu devies izbraukumā.

Toties mājās palikuši aizsargi Uvis Balinskis un Ansi Salmela, kā arī uzbrucēji Koltons Gilīss, Denijs Kristo, Vitālijs Pavlovs un Nikolajs Žerdevs. Viņi visi ir savainoti. Savukārt uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš atveseļojies no savainojuma, nosūtīts uz fārmklubu "Liepāja/Optibet" un vakar aizvadīja maču Latvijas čempionāta ietvaros.

Rīdzinieki izbraukumu sāks rīt pulksten 16:00 ar cīņu pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", kuru savā laukumā izdevās pieveikt pēcspēles metienu sērijā. Sekos duelis ar Magņitogorskas "Metallurg" un viesošanās pie Čeļabinskas "Traktor", bet izbraukumam punkts tiks likts ar maču pret Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" 30. novembrī.

Pirms izbraukuma Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās lauzis līgumu ar 34 gadus veco krievu uzbrucēju Staņislavu Čistovu, kurš komandas rindās aizvadīja septiņus mačus, pie punktiem netiekot. Viņa kontā četri metieni pa vārtiem un vidējais spēles laiks 8:26 minūtes. Čistovs sezonu sāka Maskavas "Spartak", taču pamatsastāvā netika un spēlēja fārmklubā.