Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" mājas spēļu sēriju pabeigs pret "Traktor"

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas iepriekšējās četrās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras, šovakar pulksten 19:30 uzņems Čeļabinskas "Traktor" un liks punktu mājas sērijai. Pretinieki balansē uz izslēgšanas maču robežas. Tiešraide kanālā TV6 un "Viaplay".

Novembris rīdziniekiem ir izdevies mēnesis - tikai vienā no piecām spēlēm neizdevās tikt pie punktiem. Izņēmums bija duelis pret 2014. un 2016. gada čempioni un pagājušās sezonas finālisti Magņitogorskas "Metallurg". Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts, bet turpinājumā viesi iemeta mazākumā un divas reizes izcēlās vairākumā, nokārtojot uzvaru.

Punkti nākuši krietni raitāk nekā iepriekš, tomēr tikai viena uzvara izcīnīta pamatlaikā. Pirms divām dienām bija iespēja situāciju uzlabot, bet Jekaterinburgas "Avtomobilist" panāca izlīdzinājumu 48 sekundes līdz beigām, kad vārtsargs bija nomainīts pret sesto spēlētāju. Rīgas "Dinamo" ņēma virsroku bullīšos, taču jāsaka, ka tika pazaudēts viens punkts, nevis nopelnīti divi.

Svētdien laukumā atgriezās uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš nebija spēlējis kopš 1. maija, kad Latvijas izlases rindās pirms pasaules čempionāta traumēja ceļgala krusteniskās saites. Apetīte bija milzīga, un to izdevās remdēt ar pirmo metienu - Dārziņš meistarīgi realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu un atklāja rezultātu. Arī turpinājumā iespēju netrūka, un ar Dārziņa atgriešanos jaunu enerģiju guva Miķelis Rēdlihs.

Šovakar pretī stāsies Čeļabinskas "Traktor" - komanda, kas Dārziņam bija pēdējā pieturvieta pirms atgriešanās mājās. Austrumu konferencē situācija ir saspringta, un "Traktor" pašlaik ieņem devīto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no priekšā esošās Novosibirskas "Sibir". Tomēr pakausī elpo gan Habarovskas "Amur", gan Pekinas "Kunlun Red Star", tāpēc galvenā cīņa tikai priekšā, un katrs punkts ir zelta vērtē.

Viesi atrodas izbraukumā, kurā jau aizvadītas trīs spēles, piedzīvojot divus zaudējumus. Turklāt pēdējais - pret Maskavas "Spartak" - bija sausais. Tiesa, ceturtdien izdevās ar 4:1 pārspēt Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Stabili pamati tika ielikti pirmās trešdaļas vidū, gūstot vārtus ar pusotras minūtes intervālu, un turpinājumā laukuma saimniekiem pietuvoties vairs neizdevās.

Vārtos lielisku spēli aizvadīja Vasīlijs Demčenko, kurš atvairīja 35 no 36 metieniem, bet divas dienas vēlāk pret Maskavas "Spartak" viņš tvēra 34 ripas. Sezonā atvairīti 93,3% metienu, kas ir labs rezultāts, turklāt čehs Pāvels Francouzs, kurš pašlaik pastumts malā, tālu neatpaliek - viņš ticis galā ar 92,9%. Vārtsargu līnija ir viens no Čeļabinskas "Traktor" trumpjiem.

Gan rezultatīvākais aizsargs, gan rezultatīvākais uzbrucējs nāk no Ziemeļamerikas. Amerikānis Niks Beilens, kurš savācis 12 punktus, trīs iepriekšējās sezonas pavadīja Minskas "Dinamo", tiekot pie Baltkrievijas pases. Savukārt kanādietis Pols Šehura, kura kontā ir 23 punkti, Čeļabinskas "Traktor" spēlē otro gadu pēc kārtas. Pirms tam divas sezonas Minskā un divas sezonas Rīgā.

Pirmajā viņš bija Mika Indraša un Mārtiņa Karsuma centra uzbrucējs, bet otrajā palīdzēja komandai sasniegt izslēgšanas spēles, un tā bija pēdējā reize. Čeļabinskas "Traktor" ir vēl viens uzbrucējs, kurš pārstāvējis Rīgas "Dinamo" krāsas - zviedrs Līnuss Videls, kurš 22 spēlēs savācis 11 punktus. Savainojuma dēļ viņš izlaida mēnesi septembra un oktobra mijā. Videls Rīgā spēlēja 2014./2015. gada sezonā, ar 34 punktiem kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Divu punktu attālumā palika Dārziņš.