Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Porziņģis mēģinās sarūpēt Grifinam devīto zaudējumu pēc kārtas

© Scanpix

Šonakt 2:30 Kristaps Porziņģis un Ņujorkas „Knicks” NBA spēlē uzņems Losandželosas „Clippers”, kas nav spējusi uzvarēt jau astoņās spēlēs pēc kārtas. Bet 3:30 Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” sagaidīs šosezon neveiksmīgi spēlējošo Atlantas „Hawks”.

Pēc teju izcilā sezonas sākuma Kristaps Porziņģis pēdējos trīs mačos nedaudz nolaidies uz zemes. Viņš joprojām spēlē ļoti rezultatīvi, taču pretinieki arvien lielāku uzmanību pievērš viņa segšanai, un pēdējās trīs spēlēs Porziņģis trāpījis tikai 18 metienus no 53. Iepriekš viņam problēmas sarūpēja elkonis, taču pēc vakardienas treniņa latviešu uzbrucējs nevēlējās pie zemās precizitātes vainot elkoni, drīzāk gan savu metienu izvēli.

Par spīti šīm nelielajām nedienām Porziņģis ar vidēji 27.8 gūtajiem punktiem ieņem ceturto vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju, bet „Knicks” lepojas ar astoņām uzvarām 15 spēlēs. Arī treneris Džefs Hornačeks ieteica pārāk lielu uzmanību Porziņģa pašreizējai metienu precizitātei lielu uzmanību nepievērst, paužot pārliecību, ka viss būs kārtībā.

Porziņģim šonakt turklāt var nākties uzņemties vēl lielāku lomu „Knicks” uzbrukumā nekā parasti - kājas sāpju dēļ iespējama Tima Hārdeveja nepiedalīšanās spēlē pret „Clippers”. Vakardienas treniņu viņš izlaida, un par viņa dalību mačā tiks izlemts vēlāk, ņemot vērā viņa pašsajūtu. Hārdevejs šosezon vidēji laukumā pavadījis 34 minūtes un guvis 17.5 punktus, kas ir otrs labākais rādītājs „Knicks” sastāvā, taču arī viņa metienu precizitāte nav lielīšanās vērta - tikai 41% metienos no spēles.

Problēmas „Clipper” sastāvā gan ir krietni dziļākas. Komanda pēc sekmīgā sezonas sākuma cietusi sakāvi jau astoņās spēlēs pēc kārtas, savainojuma dēļ no ierindas izsists serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kura atgriešanās tuvākajā laikā netiek paredzēta, tāpat iepriekšējos mačus izlaiduši Danilo Galināri un Patriks Beverlijs. Beverlija atgriešanās gan paredzēta tieši spēlē pret „Knicks”.

„Clippers” galvenais ierocis pēc Krisa Pola aiziešanas ir garo spēlētāju duets Grifins-Džordans. Bleiks Grifins joprojām spēlē ļoti augstā līmenī, vidēji spēlē gūstot 22.8 punktus un savācot 8.1 atlēkušo bumbu, kamēr Džordans joprojām ir starp labākajiem cīnītājiem par atlēkušajām bumbām visā līgā (vidēji 14.0). Taču abiem „Clippers” līderiem izteikti pietrūkst spēcīga saspēles vadītāja klātbūtnes, un Grifina metienu precizitāte, salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, kad viņam izkārtotu metienu bija daudz vairāk, nokritusies no 49.3% līdz 41.9% šosezon.

Savā zaudējumu sērijā „Clippers” ne reizi nav pratusi noturēt pretiniekus zem simt gūto punktu sliekšņa. „Clippers” gan arī pārsvarā spēlējusi pret spēcīgām komandām, savas zaudējumu sērijas laikā tikai divreiz tiekoties ar klubiem, kuriem šobrīd ir negatīva uzvaru bilance.