Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Melbārža ekipāžai septītā vieta Pārksitijā

© AP/ SCANPIX

Oskara Melbārža pilotētā četrinieku ekipāža Pasaules kausa posmā bobslejā Pārksitijas trasē ieguva septīto vietu, kamēr Oskara Ķibermaņa ekipāža finišēja 13. vietā. Uzvaru svinēja vācieši ar pilotu Johannesu Lohneru priekšgalā.

Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Matīsu Mikni un Jāni Strengu pirmā brauciena startā uzrādīja dalīti otro labāko laiku, bet finišā ierindojās sestajā vietā, no medaļu pozīcijām atpaliekot tikai 0.06 sekundes.

Savukārt iepriekš traumu guvušais Oskars Ķibermanis startēja kopā ar stūmējiem Jāni Jansonu, Helviju Lūsu un Raivi Zīrupu un pirmajā braucienā ieguva 16. vietu, no Melbārža ekipāžas atpaliekot par 0.32 sekundēm.

Otrajā braucienā Melbārža ekipāža atkāpās vienu vietu uz leju, jo garām tika brita Lamīna Dīna ekipāža, pārspējot Melbārdi par vienu sekundes simtdaļu. Arī piekto vietu ieguvušais Kriss Springs bija priekšā pavisam nedaudz (0.04 sekundes), bet trešo vietu ieguvušais Bredlijs Hols Melbārdi apsteidza par 0.12 sekundēm.

Hols turklāt pēc pirmā brauciena ieņēma līderpozīcijas, krietni apsteidzot tuvākos konkurentus, taču otrajā braucienā uzvaru nosargāt neizdevās un ar tikai 15. vietu atsevišķā braucienā viņš palaida garām gan Koudiju Basku, gan Johannesu Lohneru, kurš izcīnīja uzvaru. Hols gan tik un tā sarūpēja Lielbritānijai pirmo PK posma pjedestālu kopš 2013. gada.

Ķibermaņa ekipāža otro braucienu aizvadīja daudz sekmīgāk nekā pirmo, uzrādot piekto labāko laiku. Kopvērtējumā tas ļāva pacelties uz 13. vietu, no 11. pozīcijas atpaliekot par 0.02 sekundēm.