Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Dukuri trijniekā pēc pirmā brauciena Pārksitijā

© Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

ASV trasē Pārksitijā risinās otrais Pasaules kausa posms skeletonā vīriešiem. Pēc pirmā sacensību brauciena otro vietu ieņem Martins Dukurs, kuram uzreiz seko Tomass Dukurs. Līderpozīciju ieņem korejietis Sunbins Juns, kurš otrajā vietā esošo Martinu apsteidz par 0,31 sekundi.

Sacensības atklāja jaunzēlandietis Raiss Tērnberijs, kurš uzstādīja pirmo latiņu konkurentiem un finišēja pēc 49,30 sekundēm. Pirmais brauciens neizdevās Tretjakovam, kurš pieļāva rupju kļūdu trases augšdaļā. Līderu maiņa nenotika arī pēc vācu labākā skeletonista Aksela Jungka brauciena, kurš Tērnberijam zaudēja vien 0,04 sekundes. Tiesa, vadību par mata tiesu spēja pārņemt jaunais krievs Tregubovs (49,28 sekundes).

Ar 9. numuru trasē devās Tomass Dukurs. Starta ieskrējiens latvietim padevās 4,69 sekundēs, kas bija nedaudz lēnāk kā līderim, tomēr Tomass teicami izbrauca trases atslēgas vietas, attīstīja lielāko ātrumu un finišā par 0,06 sekundēm pārspēja Tregubovu. Tomēr ilgi Tomass vadībā nenoturējās, jo nevainojamu braucienu veica Dienvidkorejas pārstāvis Sunbins Juns, būdams pārliecinoši ātrākais startā (4,51) un finišu sasniegdams pēc 48,82 sekundēm.

Martins Dukurs trasē devās kā 13. Startā latvietim otrais labākais laiks (4,59), taču trasē tika pieļautas pāris nelielas kļūdiņas, kas neļāva pietuvoties līderim, finišā ieņemot otro vietu un no Juna atpaliekot 0,31 sekundi. Desmitniekā spēja ielauzties austrietis Matiass Gugenbergers, kurš uzrādīja identisku laiku ar Tretjakovu. Abiem gan par vienu sekundes simtdaļu priekšā tika vācietis Gasners, ierindojoties uzreiz aiz abiem tautiešiem.

Otrais brauciens sāksies pulksten 23:30 pēc Latvijas laika.