Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rīgā atklāta Aļonas Ostapenko vārdā nosauktā tenisa halle

© Publicitātes foto

10.novembrī, Rīgā, Kalnciema ielā 207, tika atklāta jauna tenisa halle, kas nodēvēta Aļonas Ostapenko vārdā, kura šogad uzvarēja Francijas atklāto čempionātu tenisā, kas ir prestižākais tenisa čempionāts pasaulē, iegūstot Rolanda Garosa kausu un tādējādi nesot slavu Latvijas tenisam visā pasaulē.

Jaunā tenisa halle, kas nosaukta Aļonas Ostapenko vārdā, atrodas Enri sporta kluba teritorijā Kalnciema ielā 207, starp Rīgu un Jūrmalu. Tā tika nosaukta pasaules slavenās tenisistes no Latvijas vārdā pamatota iemesla dēļ - tieši šeit Aļona trenējās jau no bērnības un gāja uz uzvaru ar paša kluba un daudzu citu Enri partneru un draugu atbalstu.

Aļonas Ostapenko vārdā nosauktā jaunā tenisa halle ir pilnīgi rekonstruēta stacionāra iekštelpu zāle ar jaunu "hard" pārklājumu, kuru profesionāli tenisisti uzskata par ideālu tenisa spēlei, pie tam tas ir arī pašas Aļonas iecienītākais pārklājuma veids. Jaunā zāle pilnībā atbilst visām starptautiskām prasībām un standartiem: tās celtniecībai tikai izmantotas pašas progresīvākās tehnoloģijas, ekoloģiski tīri izejmateriāli, enerģijas taupīšanas ventilācijas un jauna tipa apkures iekārtas. Zāle galvenokārt paredzēta profesionāliem sportistiem un bērniem, kuri profesionāli apgūst tenisa spēli ar izaugsmes perspektīvu.

Tenisa klubā, Kalnciema ielā 207, ir arī “Aļonas Ostapenko slavas aleja”, kurā glabājas pilnīgi visi tenisistes iegūtie kausi, kurus viņa vinnējusi jau no bērnības, tai skaitā arī šogad iegūtais Francijas atklātā čempionāta tenisā - Rolanda Garosa kauss, kurš tagad ir pieejams apskatei jebkuram interesentam, atbraucot uz Enri sporta klubu. “Šo tenisa klubu atceros tikpat ilgi, cik pati sevi. Šeit trenēja mana mamma un es iemīlēju tenisu un kā sportiste izaugu tieši šeit. Tādēļ man ir īpaši patīkami, ka man tik nozīmīgā kluba jaunā zāle ir nosaukta manā vārdā”, atzīst Aļona Ostapenko.

Tenisa klubam uz Kalnciema ielas ir plaša vēsture - tas ir pirmais tenisa klubs, kas uzbūvēts neatkarīgā Latvijā. 17 gadu laikā Enri kortos ir aizvadītas vairāk kā 2,5 tūkstoši dažāda ranga un formāta sacensības, tai skaitā - starptautiska mēroga. Enri aizbildniecībā jau trešo gadu norisinājās Baltijas kausa izcīņa tenisa spēlētājiem ratiņkrēslos. Viena no Enri tenisa hallēm Vaidavas ielā, Rīgā, tika aprīkota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un kustību traucējumiem. Par savu ieguldījumu gan amatieru, gan profesionālā tenisa attīstībā Latvijā, Enri vairākkārt ir saņēmis dažādus Latvijas Tenisa savienības apbalvojumus.

“Tā kā Latvijā pēdējā laikā ir parādījušās tādas zvaigznes kā Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis, arvien vairāk bērnu vēlas spēlēt tenisu un sapņo par šādu panākumu sasniegšanu. Šobrīd novērojams patiešām liels šī sporta veida popularitātes pieaugums. Viennozīmīgi, Aļona Ostapenko ir iedvesmojusi veselu bērnu un vecāku paaudzi. Nosaucot jauno zāli viņas vārdā, mēs ceram, ka ikviens, kurš šeit trenēsies, iegūs šo enerģiju un sasniegs lieliskus rezultātus, turpinot nest Latvijas tenisa vārdu pasaulē. Tik mazai valstij, Aļonas sasniegumi ir milzīgs panākums,” stāsta Enri kluba prezidents Jevgēnijs Ņimecs.

Šobrīd Enri tiek uzskatīts par lielāko tenisa klubu tīklu Baltijas valstīs, kas sevī ietver 18 tenisa kortus, no kuriem 16 ir slēgta tipa un 2 atvērta tipa, 4 skvoša zāles un 2 fitnesa zāles. Savā laikā uz Enri tenisa kortiem spēlējuši tādi tenisisti kā Jevgēnijs Kafeļņikovs, Andrejs Česnokovs, Mihails Elgins, Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamiļs Tarpiščevs un trenere Larisa Savčenko-Neilande, kā arī vairākas šovbiznesa zvaigznes - Igors Nikolajevs, Iļja Lagutenko un citi.

Svinīgā Aļonas Ostapenko vārdā nosauktās halles atklāšana norisinājās 10.novembrī, Kalnciema ielā 207, kurā piedalījās Krievijas šovmens un virtuozais bundzinieks Tims Ivanovs. Tāpat pasākumā piedalījās Enri kluba sadarbības partneri, kuri atbalsta tenisu Latvijā - Pafbet, Citadele banka, Venden, Lido, Chopart, kā arī uzņēmums Porsche, kurš halles atklāšanas laikā piešķīris Aļonas Ostapenko lietošanai vienu no automobiļiem, kā arī Latvijas pasts, kurš halles atklāšanas laikā izdevis pastmarku par godu Aļonas Ostapenko uzvarai Rolanda Garrosa turnīrā.

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī galvenā notikuma varone - tenisiste Aļona Ostapenko un viņas māte un trenere Eļena Jakovļeva, Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis, Rīgas pilsētas vicemērs, regulārs Enri kluba klients un draugs Andris Ameriks, akciju sabiedrības LIDO valdes priekšsēdētājs Māris Blumbergs un daudzi citi.