Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastova ''WTA Elite Trophy'' pusfinālā nespēj pretoties Gērgesas uzbrukumiem

© AFP / Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 15.) karjeras labākā sezona beidzās ar bezierunu zaudējumu Ķīnas pilsētā Džuhajā notiekošā "WTA Elite Trophy" turnīra pusfinālā, kur viņa ar 3:6, 3:6 zaudēja reitingā trīs pozīcijas zemāk esošajai Vācijas tenisistei Jūlijai Gērgesai.

Sevastova Gērgesu jūnijā apspēlēja Maljorkas finālā, toreiz esot pārāka zālāja seguma spēlē. Uz "hard" viņa Vācijas tenisisti vēl nav spējusi uzveikt, Jūlijai zaudējot visās četrās cīņās. Šodien Džuhajā, kur ir ļoti ātrs "hard" segums, Sevastovai bija bezcerīgs mačs, nespējot pretoties spēcīgi sitošās Gērgesas tenisam.

Sevastovai nebija nevienas breikbumbas, bet 3:6 rezultāti setos bija atšķirīgi. Anastasija pirmajā setā tika nobreikota pirmajā un pēdējā geimā, bet starp tiem servi sargāja ar lielām grūtībām. Trešajā geimā atspēlētas divas breikbumbas, bet piektajā geimā trīs, šajā geimā uzvarot no 0:40. Savukārt 2. setā vienīgais breiks notika otrajā geimā.

Pirmoreiz spēlējot WTA sezonas otrā līmeņa finālturnīrā, Sevastova grupu turnīrā nostartēja perfekti, pieveicot gan amerikānieti Slounu Stīvensu, gan čehieti Barboru Stricovu. Divu uzvaru gūšana ļāva nopelnīt 240 reitinga punktus un 212 100 dolāru prēmiju.

Sevastovai karjeras labākās sezonas finišā 37-24 bilance, pamatīgi pārspējot iepriekšējo vienas sezonas uzvaru rekordu, kas viņai bija 21 uzvara (2010, 2016). Sevastova Maljorkā izcīnīja karjeras otro WTA vienspēļu titulu. Produktīvā sezona ļaus pirmoreiz gadu pabeigt Top 20. Ieņemtā pozīcija vēl nav zināma, tai esot atkarīgai no Džuhajas rezultātiem. Ja turnīrā uzvarēs Koko Vandevei, Sevastova pakāpsies uz 14. vietu. Pretējā gadījumā viņa paliks 15. vietā, kas Sevastovai ir rekords.