Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

NBA piekrīt Porziņģim – pret viņu pēdējā minūtē tika pārkāpti noteikumi

© USA Today Sports/ SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas sagatavotajā ziņojumā par tiesnešu lēmumiem „Knicks” un „Pistons” spēles pēdējās divās minūtēs norādīts, ka 39 sekundes pirms beigām bijis nepieciešams fiksēt noteikumu pārkāpumu pret Kristapu Porziņģi.

Rezultātam esot 104:107, Kristaps Porziņģis devās uz grozu, kur papildus viņa sedzējam Porziņģi sagaidīja arī pretinieku centrs Andrē Dramonds. Dramonds bloķēja viņa metienu, bet, to darot, ar otru roku aizķēra Porziņģa plecu. Bumba nonāca Detroitas rīcībā, un labākas iespējas „Knicks” pietuvoties vairs nebija, beigās zaudējot ar 107:111.

AP/Scanpix

Pēc spēles Porziņģis medijiem pauda neapmierinātību par šo epizodi, norādot, ka, viņaprāt, tur bija noteikumu pārkāpums. NBA ziņojumā par spēles pēdējās divās minūtēm pieņemtajiem tiesnešu lēmumiem izrādījies, ka Porziņģim bijusi taisnība - līgas pārstāvji norādījuši, ka bijis nepieciešams piešķirt divus soda metienus un tiesneši kļūdījušies.

Tiesa, šajā ziņojumā (kurš, protams, neatstāj iespaidu uz spēles rezultātu) minēts arī, ka 70 sekundes pirms beigām tiesneši kļūdījušies „Knicks” par labu, nepamanot, ka Ņujorkas aizsargs Tims Hārdevejs pārāk ilgi uzturējies soda laukumā, un „Pistons” būtu vajadzējis iegūt tiesības uz vienu soda metienu.