Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Ostapenko saņem WTA gada progresējušākās tenisistes balvu

© Xinhua/Sipa USA/SCANPIX

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, kura šovasar svinēja uzvaru "French Open", ieguvusi WTA gada progresējušākās spēlētājas balvu.

Ostapenko šajā sezonā tikusi pie pirmajiem tituliem WTA karjerā. Jūnijā 20 gadus vecā Aļona pārsteidzoši izcīnīja uzvaru Francijas atklātajā čempionātā, kas ir viens no Latvijas sporta lielākajiem panākumiem. Otro titulu Ostapenko izcīnīja septembrī, triumfējot WTA "International" turnīrā Seulā. Aļona ir viena no tikai astoņām spēlētājām, kas šosezon triumfējusi divos turnīros.

Ostapenko nospēlējusi 26 mačus vismaz trīs setu garumā - nevienai citai WTA tūrē esošajai tenisistei nav bijis vairāk. Septembrī Aļona debitēja labāko desmitniekā pasaules rangā.

Pēc pagājušās sezonas Ostapenko WTA rangā atradās 43. vietā, bet februārī bija noslīdējusi līdz astotajam desmitam. Šobrīd Aļona ieņem septīto vietu un jau šajā nedēļas nogalē pirmo reizi karjerā sāks dalību WTA sezonas noslēguma turnīrā Singapūrā.

Uz progresējušākās spēlētājas balvu pretendēja sportistes, kuras bijušas ranga simtniekā un parādījušas ievērojamu progresu. Bez Aļonas izvirzītas bija arī pirmā desmitnieka tenisistes Eļina Svitoļina (Ukraina), Karolīne Garsija (Francija), kā arī Koko Vandeveja (ASV) un Kristīna Mladenoviča (Francijas).