Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

"Red Bull" vēlas līgumu ar Rikjardo un Verstapenu līdz 2020.gadam

© Reuters / Scanpix

"Red Bull" F1 komandas vadītājs Kristians Horners, par spīti dažādām spekulācijām par Daniela Rikjardo un Maksa Verstapena nākotni, atzīst, ka vēlas abus pilotus paturēt sastāvā vismaz līdz 2020. gada sezonas beigām.

Jau ilgāku laiku tiek baumots, ka Verstapenu noskatījušas vairākas vadošās komandas un sevišķu interesi izrāda "Ferrari", tāpat arī Rikjardo tiek minēts kā viens no kandidātiem uz vietu "Ferrari" vai "Mercedes" sastāvā. Neskatoties uz to, Horners ir licis skaidri noprast, ka "Red Bull" darīs visu nepieciešamo, lai komandas sastāvs paliktu nemainīgs vēl vairākus nākamos gadus.

"Tehniski viņa līgums beigsies 2018. gada izskaņā, jo tobrīd būs iztecējis uz pieciem gadiem noslēgtā kontrakta termiņš," runājot par Rikjardo, skaidro Horners. "Bet, kas ir pilnīgi skaidrs, mūsu nolūks ir paturēt sastāvā abus braucējus, es teiktu, līdz 2020. gadam."

Ja Rikjardo vai Verstapens 2019. gadā tomēr startēs citā komandā, vietā stāsies Karloss Sainss, kurš līdz šim brauca "Toro Rosso" vienībā, bet nākamajā posmā ASV debitēs "Renault" sastāvā. Lai gan Sainss arī nākamgad turpinās pārstāvēt "Renault", viņam aizvien būs līgums ar "Red Bull", kas patur tiesības spāni atsaukt atpakaļ 2019. gadā.

"Es gribēju, lai Karloss saglabā līgumsaistības ar mums, ja nu gadījumā kāds no pašreizējiem pilotiem pēc nākamā gada vairs nebūs kopā ar mums," atklāj Horners. "Tajā pašā laikā mērķis ir, lai Rikjardo un Verstapens turpinātu pilotēt "Red Bull Racing" mašīnas. Viņiem abiem patīk braukt šajā komandā. Daniela gadījumā, šī ir pirmā reize viņa karjerā kopā ar mums, kad tuvojas beigas viņa līguma termiņam."