Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Otrā tikšanās piecu dienu laikā: "Dinamo" uzņems Daugaviņu

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas bezcerīgi atrodas Rietumu konferences pēdējā vietā, otro reizi piecu dienu laikā tiksies ar Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Mača sākums pulksten 17:00, tiešraide kanālā TV6.

Jauns mēnesis, bet problēmas vecās - tā varētu komentēt Rīgas "Dinamo" parādīto sniegumu oktobrī. Lielākās grūtības rada ripas iemešana pretinieku vārtos - trijos no pieciem mačiem tas izdevies pa reizei, likumsakarīgi piedzīvojot trīs zaudējumus. Savukārt dueļos, kuros uzbrukums bijis bīstamāks, ir paņemti punkti - 2:3 pagarinājumā pret Maskavas CSKA un 3:2 pagarinājumā pret Bratislavas "Slovan", pārtraucot 14 zaudējumu sēriju.

Rietumu konferences kopvērtējumā rīdzinieki atrodas pēdējā vietā, un jānotiek brīnumam, lai sezonas turpinājumā situācija mainītos. Ir savākti astoņi punkti, bet nevienai citai komandai nav mazāk par 20. Arī visā Kontinentālajā hokeja līgā Rīgas "Dinamo" atrodas pašās beigās. Priekšā ir divas Austrumu konferences komandas - Toljati "Lada" ar 13 punktiem un Hantimansijskas "Yugra" ar 18.

Aizvadījuši piecus mačus izbraukumā, rīdzinieki atgriezušies mājās un šovakar pulksten 17:00 uzņems Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kam trešdien zaudēja ar 1:3. Liktenīgi izrādījās noraidījumi, jo pretinieki otrās trešdaļas beigās un noslēdzošās trešdaļas ievadā realizēja vairākumu un aizmuka. Rīgas "Dinamo" visas spēles garumā bija problēmas ar momentu izveidošanu, un Ņikitas Jevpalova realizēto vairākumu varētu nosaukt par vienīgo vērā ņemamo iespēju, kas bija.

Neskatoties uz pieciem metieniem, pret Rīgas "Dinamo" bez punktiem palika Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, aizvadot sesto sauso maču pēc kārtas. Tomēr sērija pārtrūka piektdienas vakarā. Ņižņijnovgorodas "Torpedo" savā laukumā ar 1:0 pieveica Maskavas "Spartak", un Daugaviņš piektajā minūtē iemeta vienīgos vārtus. Partnerim izlaužoties no aizvārtes, ripa nonāca pie latvieša, kurš ar atkārtotu mēģinājumu trāpīja tālajā stūrī.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Skaidrs, ka Ņižņijnovgorodas "Torpedo" mērķi ir augstākie, un komanda pašlaik ir ceturtā rietumos. Tomēr atstatums līdz pirmajam trijniekam ir liels - astoņi punkti. Savukārt aiz muguras astoņu vai mazāk punktu attālumā ir piecas komandas. Uz papēžiem min Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas "Dynamo", kuras savākušas tikai par vienu punktu mazāk. Tādējādi "Torpedo" katra spēle ir ļoti svarīga, un pret Rīgas "Dinamo" neapmierinās nekas cits, kā tikai trīs punkti.

Pret Maskavas "Spartak" 16 pretinieku metienus atvairīja Ivans Ļisutins, kurš aizvadīja trešo sauso spēli sezonā. Sezonas griezumā viņš ticis galā ar 94,1% metienu, rādītājā ieņemot ceturto vietu līgā. Uzbrukumā pēdējos mačos bīstamākais spēlētājs bijis Deniss Paršins, kurš pret Rīgas "Dinamo" iemeta noslēdzošos vārtus, ar netraucētu metienu no pāris metriem pabeidzot skaistu kombināciju.

Protams, interesanta cīņa būs arī starp treneriem - skolotājs Pēteris Skudra tiksies ar mācekli Ģirtu Ankipānu, kurš Ņižņijnovgorodas "Torpedo" strādāja divus gadus, līdz pieņēma piedāvājumu kļūt par Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri. Mača sākums pulksten 17:00, tiešraide kanālā TV6.