Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Gulbim bezcerīgs otrais sets un sakāve Sanktpēterburgā

© SCANPIX

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sanktpēterburgas ATP turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā ar 3:6 un 0:6 piekāpās Lielbritānijas septītajai raketei Liamam Broudijam.

Gan Ernests Gulbis (ATP rangā 212. vietā), gan Liams Broudijs (rangā 242. vietā) pamatturnīrā iekļuva pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanās un šodien aizvadīja trešo spēli trīs dienās. Daudz pārliecinošāk tajā darbojās Broudijs, kamēr Gulbim tā arī neizdevās nostabilizēt savu pirmo servi, kā arī tika pieļautas vairākas paviršības kļūdas.

Pirmajā setā izšķirošais bija sestais geims, kurā Broudijs ieguva divas breikbumbas un otro arī izmantoja, pārņemot vadību ar 4:2. Gulbis pats pie breikbumbas šajā setā (un pēc tam arī spēlē kopumā) netika, lai gan spēja atspēlēt divas setbumbas. Trešo vairs nē, un Broudijs uzvarēja ar 6:3.

Otrajā setā Gulbim spēle vairs galīgi negāja no rokas. Viņam sanāca pāris ļoti spēcīgas serves, taču kļūdas bija daudz biežākas. Gulbis, rezultātam kļūstot arvien sliktākam, sāka spēlēt arvien riskantāk un arī bezrūpīgāk. Pirmajā geimā viņš atspēlēja divas breikbumbas, trešajā vēl vienu, bet saspringtajā piektajā geimā pat veselas trīs, aizvadot ļoti ilgu geimu, kurā neprata pielikt punktu arī sev parocīgās situācijās. Visās šajās trīs reizēs Broudijs tika pie breika, kamēr savās servēs viņš Gulbim neatstāja nekādus variantus, setā uzvarot ar 6:0.

Gulbim šis bija septītais zaudējums sezonas 13 ATP pamatsacensību līmeņa spēlēs, kamēr viņa pretinieks, kurš aizvadīja savu tikai septīto spēli šādā līmenī vispār karjerā, guvis pirmo uzvaru ārpus Vimbldonas. Broudijs pēcspēles intervijā gan ļoti atzinīgi izteicās par Ernestu, sakot, ka latvietis ir lielisks spēlētājs, kurš šobrīd nav labākajā formā, turklāt arī rezultāts 6:3 un 6:0, Broudijaprāt, ir nedaudz mānīgs, jo uzvaru viņš guvis grūtākā ceļā.