Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš apspēlē poļus un iekļūst pusfinālā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, Majoros notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā ar 21:14 un 21:17 uzveicot Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu no Polijas.

Poļi spēli iesāka nedaudz labāk un panāca divu punktu pārsvaru (5:3), taču sekoja četri punkti pēc kārtas un iegūta vadība (7:5). Vēl viens izrāviens seta vidū ļāva palielināt pārsvaru līdz pat pieciem punktiem (15:10). Poļi pirmajā setā vairs nebija gatavi izrādīt nopietnu pretestību, un Samoilovs / Šmēdiņš setu noslēdza vairāk nekā pārliecinoši - 21:14.

Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Pēc visai saspringta otrā seta sākuma pirmie mini izrāvienu veica poļi, panākot 6:4, taču uzreiz kļūdījās ar servi, raidot bumbu ārpus laukuma robežas. Neilgi pēc tam vēl viena līdzīga kļūda, un pirms tehniskā pārtraukuma vadībā jau atkal Latvijas duets - 11:10. Kādu laiku cīņa turpinājās punkts punktā, bet Šmēdiņš seta izskaņā ar diviem lieliskiem blokiem panāca 19:16. Jānis ar eisu pielika punktu spēlei - 21:17.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņs iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā.

"Pusfināls mājās - ļoti labi," pēc mača sacīja Samoilovs, tiesa, atzīstot, ka šobrīd sakrājies liels nogurums. Šmēdiņš norādīja, ka viens no uzvaras iemesliem bijusi spēle blokā: "Blokā bijām pārāki, bet poļi tik un tā turējās pretī." Abi sportisti aicināja līdzjutējus apmeklēt spēles klātienē: "Žēl, ka skatītāji šodien bija pat mazāk nekā vakar un aizvakar, bet mēs viņus jūtam, un tas palīdz saņemties brīžos, kad neiet."

Samoilovs un Šmēdiņš grupu turnīrā uzvarēja visās spēlēs. Vispirms ar 21:18 un 21:10 tika pieveikti turki Giginolu un Mermers, pēc tam tika trīs setos uzvara pār vāciešiem Bekermanu un Harmsu (18:21, 21:18, 15:13), bet šveicieši Bēlers un Kratigers tika apspēlēti divos setos - 21:18, 21:13. Astotdaļfinālā ar 21:19, 19:21 un 15:10 izdevās pieveikt poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku.

Pusfinālā Samoilovam un Šmēdiņam pretī stāsies Beļģijas duets Drīss Kokelkorens un Toms van Valle, kas pirms turnīra bija izlikti ar 11. numuru. Spēles sākums pulksten 17:00. Pirms tam gan vēl Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas ceturtdaļfināls 13:00. Savukārt 16:00 ceturtdaļfināls Latvijas dāmu duetam Tīnai Graudiņai un Anastasija Kravčenokai.