Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Regža un Pļaviņš sensacionāli uzvar pasaules bronzas medaļniekus

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Eiropas pludmales volejbola čempionāta ceturtdaļfinālā negaidīti iekļuva Haralds Regža un Mārtiņš Pļaviņš, kuri pēc katastrofāla sākuma spēja piecelties un sensacionāli trīs setos sakaut šā gada pasaules čempionāta bronzas medaļniekus Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu – 19:21, 21:16 un 15:10. Nevar gan izslēgt pretinieku savainojuma iespēju, jo Krasiļņikovam trešā seta izskaņā tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Izteiktu favorītu lomā bija Ļamins un Krasiļņikovs, kuri šo statusu apliecināja jau no pirmajām izspēlēm. Krievi guva pirmos trīs punktus spēlē (3:0), bet drīzumā starpību palielināja arī līdz četriem (7:3), pieciem (10:5) un septiņiem (14:7) punktiem. Sāncenši laukumā dominēja, taču latvieši pamodās un spēja atgriezties cīņā. Regža ar bloku deficītu samazināja līdz minimumam (17:18), un nedaudz vēlāk Pļaviņa viltīga un nedaudz kurioza serve, pārveļot bumbu pāri trosei, jau deva neizšķirtu (19:19). Nākamajā izspēlē Regža pat divreiz nospēlēja blokā, tomēr krievi tika cauri sveikā un setā uzvarēja ar 21:19.

Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Otrajā setā turpinājās līdzvērtīga cīņa, un atkal vairākkārt nostrādāja Regžas bloks (5:4, 7:5), bet Pļaviņš ar eisu panāca jau trīs punktu pārsvaru (9:6). Ļamins un Krasiļņikovs pamazām atspēlējās un atjaunoja līdzsvaru (13:13), bet Pļaviņš un Regža nekavējoties atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas - krieviem netiekot galā ar Haralda servi, rezultāts kļuva jau 17:13. Beigās uzvara setā ar 21:16.

Arī trešajā setā iniciatīva piederēja mājiniekiem, un laukumā burtiski lidoja Regža, kurš gan precīzi uzbruka, gan nopelnīja eisu, gan turpināja saimniekot blokā, panākot 7:4. Ļaminam skarot tīklu, rezultāts kļuva 9:5, bet Pļaviņš ar uzbrukuma sitienu panāca pat piecu punktu pārsvaru (10:5). Krievi pieprasīja medicīnisko pārtraukumu - palīdzība tika sniegta Krasiļņikovam -, bet beigās fantastiska uzvara ar 15:10.

"Bija smaga spēle. Zinājām, ka tā būs. Pasaules bronzas medaļnieki, un Krasiļņikovs varētu būt labākais servētājs Eiropā. Bet mūsu taktika nostrādāja - uzservējām pa viņu, nogurdinājām, Haralds viņu noķēra blokā," sacīja Pļaviņš. Ceturtdaļfinālā rīt plkst. 13:00 Pļaviņš un Regža spēlēs pret nīderlandiešiem Brauveru un Meusenu.

Pļaviņš un Regža savā grupā ieņēma trešo vietu, uzvarot ukraiņus Babiču un Gordjejevu (21:16, 26:28, 15:13) un piekāpjoties itāliešiem Rangjēri un Karambulam (18:21, 15:21) un poļiem Pjotram Losjakam un Kantoram (17:21, 13:21). Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 22:20 un 21:17 tika apspēlēti poļi Macejs Rudola un Jakubs Šalankevičs.