Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Točs un Finsters uzvar pirmajā setā, tomēr izstājas no Eiropas čempionāta

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Jūrmalā notiekošā Eiropas pludmales volejbola čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā izstājās Edgars Točs un Rihards Finsters, kas šorīt ar 22:20, 12:21 un 13:15 piekāpās šveiciešiem Niko Bēleram un Marko Kratigeram.

Jau seta sākumā pāri apmainījās vairākiem izrāvieniem. Vispirms šveicieši no 1:3 panāca 4:3 un pārsvaru palielināja arī līdz diviem punktiem (6:4), bet tad piecus punktus pēc kārtas guva latvieši, Točam īsā laikā izceļoties ar eisu un diviem blokiem pēc kārtas (9:6). Labi nospēlējot aizsardzībā, šveicieši divreiz spēja panākt izlīdzinājumu (16:16, 19:19), tomēr uzvaru setā Točs un Finsters neizlaida - 22:20.

Otrais sets mājiniekiem gan izvērtās par pilnīgu katastrofu. Bēlers un Kratigers jau sākumā ieguva septiņu punktu pārsvaru (9:2) un setā uzvarēja ar 21:12. Trešajā setā pāris serves autā ļāva šveiciešiem tikt pie viegliem punktiem un iegūt nelielu pārsvaru. Točs un Finsters pie 6:8 ņēma pārtraukumu, taču uzreiz pēc tam Točs sita autā un rezultāts kļuva kritisks - 6:9. Latvieši spēja vairākkārt deficītu samazināt līdz minimumam (9:10, 13:14), tomēr trešo mačbumbu atspēlēt vairs neizdevās - 13:15.

""Pirmais sets bija labs, otrais - kā nakts pret dienu. Trešais atkal bija labs, taču tā bija tāda loterija, veiksmes spēle.," pēc izstāšanās sacīja Točs. "Šī spēle bija labāka, bet sliktāk kā pret norvēģiem nospēlēt vairs nevar, tad labāk laukumā neiziet vispār. Esam amatieri ar profesionālu attieksmi. Cik spējam, tik arī trenējamies. Šveiciešus vajadzēja uzvarēt - kā ir, tā ir. Šosezon vairs nekur nebrauksim - vismaz šādā virknējumā. Tālāk skatīsimies, kas notiks."

Grupu turnīru Točs un Finsters sāka ar zaudējumiem spāņiem Erreram un Gaviram (10:21, 18:21) un norvēģiem Molam un Sērumam (13:21, 8:21), bet cīņa par trešo vietu apakšgrupā izpalika austriešu Ermakoras un Prištauca savainojuma dēļ. Bēlers un Kratigers savā grupā ieņēma otro vietu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu (18:21, 13:21).

Plkst. 10:00 izslēgšanas spēļu pirmo kārtu aizvadīs arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri tiksies ar poļiem Maceju Rudolu un Jakubu Šalankeviču, bet astotdaļfinālā savus pretiniekus gaida Samoilovs un Šmēdiņš, kuru cīņa gaidāma plkst. 13:00. Dāmu konkurencē plkst. 16:00 astotdaļfinālu aizvadīs Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.