Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš pārspēj šveiciešus un iekļūst astotdaļfinālā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši trešo uzvaru Jūrmalā notiekošajā Eiropas čempionāta finālposmā. Latvieši cīņā par uzvaru grupā ar 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja šveiciešus Bīleru un Kratigeru, garantējot vietu astotdaļfinālā.

Samoilovs un Šmēdiņš vakar izcīnīja divas uzvaras, pārspējot Turcijas un Vācijas duetu. Pret Markusu Bokermanu un Janiku Harmu latviešiem pirmās sacensību dienas izskaņā sanāca pagalam sīva spēkošanās, bet pēc tās latvieši nebija apmierināti ar savu sniegumu. Šodien to vajadzēja uzlabot cīņā pret šveiciešiem Bīleru un Kratigeru, kuri arī izcīnīja divas uzvaras. Līdz ar to šis mačs bija par 1. vietu grupā un vietu astotdaļfnālā.

Spēli ar lielisku darbību aizsardzībā sāka Bīlers, atspēlējot Samoilova raidīto bumbu līnijā. Pirmajās izspēlēs šveicieši izvirzījās vadībā ar 3:1. Ilgi gan šis pārsvars nenoturējās, jo latviešiem izdevās atspēlēties aizsardzībā, bet pēc tam eiss Samoilovam, kas ļāva arī pārņemt vadību (6:5). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad serves virziena maiņa pa Bīleru deva vēlamo rezultātu, latviešiem pirmo reizi iegūstot divu punktu pārsvaru (11:9).

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Pēc tiesneša kļūdas latvieši tika pie trīs punktu pārsvara, bet uzreiz pēc tam Šmēdiņš atzīmējās ar efektīgu bloku, liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu (15:11). Turpinājumā šveiciešiem izdevās nedaudz atspēlēties, bet seta izskaņā rezultāta starpība pēc sliktas serves uzņemšanas sadila līdz minimumam. Samoilovs un Šmēdiņš tomēr sekmīgi nospēlēja seta izskaņā, Šmēdiņš tika arī pie eisa, pieliekot punktu pirmajam setam ar rezultātu 21:18.

Otrais sets sākās ar Kratigera kļūdu māņu sitienā pa līniju. Pēc tam viņš vēlreiz to centās paveikt, bet Šmēdiņš nosedza Samoilova bloku. Abi dueti izspēli ievilka līdz šveicieši tomēr guva punktu. Latvieši pirmie ieguva trīs punktu pārsvaru pēc Šmēdiņa bloka un Samoilova eisa. Rezultāta starpība pieauga arī līdz četriem punktiem, bet tad neliels izrāviens Šveices pludmales volejbolistiem, tiem atspēlējot trīs punktus (6:7). Latviešiem izdevās kritumu pārvarēt un līdz tehniskajam pārtraukumam spert platu soli pretī uzvarai (13:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš turpināja spēlēt lieliski, neatstājot pretiniekiem nekādas cerības. Rezultāta starpība turpināja augt, mačam noslēdzoties ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:13).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš izcīnījuši pirmo vietu savā grupā un turpinās cīņu rīt ar izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu. Atgādināsim, ka 1. kārtā spēlēs Rihards Finsters un Edgars Točs, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.