Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš izcīna Latvijai pirmo uzvaru Eiropas čempionātā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Jūrmalā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Latvijai pirmo uzvaru sarūpējuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš - divu setu uzvara pret Turcijas pārstāvjiem Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru.

Spēli sekmīgāk uzsāka itāļi, Karambulam izpildot veiksmīgu servi, kuram piebalsoja arī Ranjēri, kura bloks sagādāja lielas problēmas Mārtiņam ar Haraldu. Pie nepatīkamā 0:4 mājnieki jau pieprasīja pārtraukumu. Pēc tā nedaudz pamodās arī Regža un Pļaviņš, panākot 4:5, ar eisu izceļoties Haraldam, turklāt tiesneši fiksēja kļūdu otrajā piespēlē Karambulam. Tiesa, itāļi gan neļāva latviešiem pietuvoties vēl tuvāk - Ranjēri uzbrukuma augstums mūsējiem bija neaizsniedzams, arī pāris Regžas kļūdas nozīmēja jau 4:10. Latvijas komanda turpināja tendenciozi servēt pa augumā mazāko Karambulu, taču itālis savos uzbrukumos spēlēja precīzi. Ar spēcīgu sitienu garām blokam atbildēja Regža, pirms tehniskā pārtraukuma nozīmējot rezultātu 8:13.

Nedaudz atpūtušies, mājnieki devās laukumā ar jaunu sparu, un beidzot nostrādāja arī Regžas bloks (10:13). Itālijas duets vairāk serves virzīja uz Regžu, kura spēcīgie sitieni epizodiski deva rezultātu, tomēr tuvāk par trīs punktiem pietuvoties viesi tā arī neļāva. Situāciju nedaudz pasliktināja Ranjēri izpildītā netveramā serve jeb eiss, kas panāca 15:19. Haralds gan uzreiz atbildēja ar bloku, tomēr jau nākamajā izspēlē bloķētājs ieservēja tīklā, sagādājot itāļiem četras setbumbas. Pirmās divas latviešiem izdevās atspēlēt, tomēr Karambula ar precīzu sitienu panāca 18:21 uzvaru pirmajā setā.

Arī otrajā setā Mārtiņš ar Haraldu servēja pa Karambulu, pirmo punktu gūstot Haraldam ar bloku. Pie rezultāta 5:3 pretinieku labā divreiz kļūdījās Karambula, rezultātam kļūstot neizšķirti. Pārņemt vadību mājniekiem gan patraucēja pašu kļūdas un nesaprašanās, Adrianam Karambulam ar māņu sitienu panākot jau 7:11. Pļaviņš/Regža nemainīgi servēja pa Karambulu, kurš spēlēja pārliecinoši, panākot 8:13.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Ja Ranjēri divreiz jau bija atdūries Regžas blokā, tad Karambulam tas nesagādāja nekādas problēmas. Pļaviņa kļūda aizsardzībā nozīmēja jau sešu punktu deficītu (9:15). Mārtiņš ar Haraldu tā arī nespēja uzķert savu spēles pavedienu, notikumiem laukumā ritot pēc itāļu noteikumiem. Adrians Karambula ar precīzu uzbrukumu panāca pirmo mačbumbu (13:20). Pirmās divas latviešiem izdevās atspēlēt, tomēr vairāk vaļību Karambula nepieļāva, izcīnot savai komandai uzvaru ar 21:15 otrajā setā un 2:0 visā spēlē.

Latvijas lielākās cerības Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš čempionāta pirmajā spēlē tikās ar turkiem Muratu Giginoglu un Hasanu Mermeru. Mača pirmajā setā rezultāts uz tablo attīstījās ļoti līdzīgi. Jāpiemin, ka arī skatītāji uz šo spēli jau bija krietni vairāk nekā uz iepriekšējiem mačiem. Latvieši vairākas reizes ieguva divus punktu pārsvaru, bet turki spēja atsisties. Izskaņā Saša un Jānis nospēlēja pārliecinoši un uzvarēja ar 21:18.

Otro setu Samoilovs un Šmēdiņš iesāka ar milzīgu enerģiju un pārliecību - Jānis arī ļoti labi uzservēja, kā rezultātā mūsējie ieguva itin komfortablu 5:0 pārsvaru. Arī turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš darbojās ar lielu pārliecību, dominējot pilnīgi visos spēles elementos un tehniskajā pārtraukumā dodoties pie 15:6 pārsvara. Nekas būtiski atlikušajā spēles daļā nemainījās, un Saša ar Jāni izcīnīja pirmo uzvaru Latvijai šajā Eiropas čempionātā - 21:10.

Jau 14:10 laukumā dosies Marta Ozoliņa un Alise Lece, tiekoties ar Turcijas duetu. Visas Latvijas komandu apakšgrupu spēles būs pieejamas sportacentrs.com un LMT Straume tiešraidē.