Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko piedzīvo trešo zaudējumu pēc kārtas

© Scanpix.ee

Aļonai Ostapenko (WTA 12.) arī Sinsinati "Premier 5" turnīrā neizdevās pārvarēt 1. kārtas barjeru, kad viņa otrdienas pēcpusdienā ar 4:6, 2:6 zaudēja ranga 85. vietā esošajai Serbijas tenisistei Aleksandrai Kruničai.

Mača sākums par tādu iznākumu neliecināja. Ostapenko ar spēcīgu uzbrukuma tenisu apspēlēja Kruničas aizsardzību un izvirzījās vadībā ar 3:0. Kruniča šodien savā stilā pārsvarā darbojās aizsardzībā, kas viņai ir labā līmenī, pateicoties ātrumam, tāpat izmantoja iespējas Ostapenko dot iegrieztas bumbiņas, bet pati asi uzbruka vien epizodiski.

Cīņas lūzuma punkts notika jau ceturtajā geimā, kad Aļonai bija trīs breikbumbas pēc kārtas, lai iegūtu jau 4:0 pārsvaru. Ostapenko pirmo breikbumbu neizmantoja ar neprecīzu uzbrukumu, bet pārējās divas Kruniča atspēlēja pati.

Ostapenko nospēlēja ļoti paviršu piekto geimu, kurā ar četrām nepiespiestajām kļūdām uzdāvināja Serbijas tenisistei vieglu breiku. Ostapenko vēlreiz tika nobreikota pie rezultāta 4:4, kad viņa pie 30:30 trāpīja dubultkļūdu, bet pēc tam breikbumbas izspēlē bumbiņu iesita tīklā ar "backhand". Ostapenko nākamajā geimā atspēlēja setbumbu, bet ar sitieniem autā un tīklā neizmantoja divas breikbumbas, un Kruniča nedaudz vēlāk ar otro setbumbu, kad Aļonai liels auts, pielika punktu setam.

Spēlei notiekot 30 grādu karstumā, Ostapenko bija ļoti lielas grūtības, ne vien vāji servējot, bet arī spēlējot bez ierastās jaudas. Brīdī, kad viņa 2. setā bija iedzinējos ar 1:4 (divu breiku deficīts), Ostapenko beidzot lūdza mediķu palīdzību. Viņai tika mērīts asinsspiediens un doti medikamenti. Cīņai atsākoties, Ostapenko vienu breiku atspēlēja, bet pēc tam ar kārtējo kļūdu sēriju zaudēja servi, un Kruniča drīz izservēja maču.

Ostapenko Sinsinati vienspēļu turnīrā piedalījās otro reizi. Pērn viņa 1. kārtā, atspēlējot divas mačbumbas, pieveica Annu Karolīnu Šmiedlovu, pēc tam zaudējot Karolīnai Pliškovai, kura vēlāk kļuva par čempioni. Šogad zaudējums 1. kārtā nozīmē neaizstāvēt pirms gada nopelnītos 60 punktus. Aļonai vēl palicis dubultspēļu turnīrs, kurā viņa piedalīsies ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski.

Ostapenko bez uzvarām vienspēlēs ir kopš Vimbldonas, kur ceturtdaļfinālā piekāpās Venusai Viljamsai. Nākamā cīņa viņai bija pagājušajā nedēļā Toronto, kur Ostapenko, esot vadībā ar setu un 3:0, zaudēja Varvarai Ļepčenko - 6:1, 6:7(2), 6:7(5). Aļonai šogad otro reizi ir trīs zaudējumu sērija. Pirmais gadījums bija janvārī/februārī, kad viņa zaudēja Karolīnai Pliškovai ("Australian Open"), Donnai Vekičai (Sanktpēterburgā) un Cjanai Vanai (Dubaijā).