Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

EČ pludmales volejbolā: Visi labākie pulcēsies Jūrmalas smiltīs

© Foto: FIVB

Jau trešdienas rītā Jūrmalā, Majoru pludmales smiltīs startēs Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kurā startēs rekordskaits Latvijas komandu – četras vīru un četras dāmu konkurencē. Labā ziņa Latvijas pludmales volejbola draugiem – visas spēles ar Latvijas duetu dalību tiek izspēlētas uz centrālā laukuma un tiešraidē būs skatāmas gan Sportacentrs.com portālā, gan TV kanālā. Sacensību sākums jau plkst. 9.00.

Latvijas pludmales volejbola dzīves veidotāji līdz Eiropas čempionāta finālposma organizēšanai nonākuši soli pa solim. Iepriekš Jūrmalas smiltīs organizēti gan Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) “Satellite” turnīri, gan arī pakāpi augstākais “Masters” turnīrs. Šogad Jūrmalas smiltīs redzēsim visus (gandrīz) labākos Eiropas pludmales volejbolistus.

Lai gan traumas un savainojumi pludmales volejbolā nav pārlieku bieža parādība, vairāki vadošie Eiropas pludmales volejbola grandi uz Jūrmalu nedosies tieši savainojumu dēļ. Jūrmalā neredzēsim pasaules vicečempionu Klemensu Dopleru (Austrija), kurš nolēmis atvilkt elpu pēc saspringtā pasaules čempionāta. Viņa ierastais pārinieks Aleksandrs Horsts Jūrmalas smiltis ars kopā ar Julianu Horlu.

FIVB

Tāpat par Eiropas čempiona titulu necīnīsies Larss Fligens (Vācija), kura pārinieks Markuss Bekermans Latvijā ieradies ar gados jauno Janiku Hermsu. Arī dāmu konkurencē dalībnieku sastāvs nav iespējami spēcīgākais. Neskatoties uz visu augstāk minēto, turnīrs Jūrmalā vienalga būs augstākās raudzes kāds mūspusē redzēts.

Vīru konkurencē cīņas būt solās būt ļoti aizraujošas. Par medaļām cīnīsies vismaz desmit dueti, kuru vidū arī pasaules čempionāta bronzas medaļnieki Vjačeslavs Krasiļņikovs un Ņikita Ļamins. Eiropas čempionu titulu Jūrmalā būs jāaizstāv itāļiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo. Tāpat galveno favorītu vidū noteikti būs Polijas dueti, kā arī 2013. gada pasaules čempioni Aleksandrs Brauers un Roberts Meuvsens (Nīderlande). Tieši nīderlandiešu cīņa pret mūsu pāri Tomu Šmēdiņu un Aleksandru Soloveju ievadīs Eiropas čempionātu centrālajā laukumā.

Lai gan līdzšinējā sezona pārāk veiksmīga nav bijusi Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, savu skatītāju priekšā viņi noteikti centīsies reabilitēties, un arī pieskaitāmi pie turnīra galvenajiem favorītiem.

Dāmu konkurencē galveno favorīšu lomā iejutīsies pēdējo divu gadu Eiropas čempiones, šī brīža olimpiskās un pasaules čempiones Laura Ludviga un Kira Valkenhorste (Vācija). Viņām konkurenci sastādīt centīsies tautietes Viktorija Bīneka / Izabella Šnaidere un Šantela Laborere / Jūlija Sūde, kā arī Čehijas un Šveices spēcīgākie pāri. Latviju dāmu turnīrā pārstāvēs četras komandas, no kurām vislielākās cerības uz augstāku vietu ir Tīna Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, kā arī Alisei Lecei un Martai Ozoliņai.