Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bolts: Nebūšu viens no tiem, kuri atgriežas un apkauno sevi

© SIPA/ SCANPIX

Ardievas sportista karjerai teicis pasaulē varenākais sprinteris Juseins Bolts, kurš astoņas reizes kļuvis par olimpisko čempionu un 11 reizes ieguvis zeltu pasaules meistarsacīkstēs. Jamaikietis atzina, ka neplāno atgriezties, un norādīja, ka nepārdzīvo par neveiksmi 100 metru sprinta finālā.

"Patiešām skumji, ka jāatvadās," pēc pasaules čempionāta noslēguma teica 30 gadus vecais Juseins Bolts, kurš Londonas stadionā veica goda apli. "Atvadījos gan no līdzjutējiem, gan no sacensībām."

Astoņu olimpisko zelta medaļu īpašniekam tika uzdots jautājums, vai viņš kādreiz apsvērs atgriešanos uz skrejceliņa, un Bolts bija kategorisks: "Esmu redzējis pārāk daudz cilvēku, kuri beidz karjeru un tad atgriežas, un apkauno sevi. Nebūšu viens no viņiem."

SIPA/ SCANPIX

Boltam atvadīšanās no profesionālā sporta neizdevās tik spoža, kā tika cerēts - 100 metru sprintā viņš ieguva bronzu, bet 4x100 metru stafetē nācās izstāties savainojuma dēļ. "Nedomāju, ka viens čempionāts mainīs manus sasniegumus," pauda Jamaikas sprinteris, kurš 11 reizes kļuvis par pasaules čempionu.

"Kad zaudēju 100 metros, kāds man teica: Jusein, neuztraucies, arī Muhameds Ali zaudēja savā pēdējā cīņa, tāpēc pārāk nepārdzīvo," atklāja Bolts. "Esmu sevi pierādījis gadu no gada visas karjeras garumā. Atvadījos no visa. Gandrīz apraudājos. Bija tuvu, bet nepienāca."