Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pastare tiek diskvalificēta, Latvijas pasaules čempionāts beidzies

© Scanpix.ee

Pasaules vieglatlētikas čempionāta pēdējā dienā kā pēdējā no Latvijas sportistēm uz starta Londonā izgāja soļotāja Agnese Pastare, kura 20 kilometru distances vidusdaļā saņēma diskvalifikāciju un no sacensībām bija spiesta izstāties.

Pastare pēc piecu kilometru atzīmes ieņēma 53. vietu, bet pēc distances pirmās puses bija noslīdējusi jau uz 57. vietu tobrīd 59 sportistu konkurencē, no līderes atpaliekot jau par četrām minūtēm un 22 sekundēm. Nesasniedzot 15 kilometru atzīmi, Pastare tika diskvalificēta. Kopumā diskvalifikāciju saņēma vēl piecas soļotājas, bet divas sportistes no sacensībām izstājās.

Par pasaules čempioni kļuva 21 gadu vecā ķīniete Dzjiaiju Jana, kura sasniedza personīgo rekordu - stunda, 26 minūtes un 18 sekundes. Tikai par sekundi no viņas atpalika meksikāniete Marija Gvadalupe Gonsalesa, kurai pērn Rio olimpiskajās spēlēs līdz zelta godalgai pietrūka divas sekundes. Neveiksmi piedzīvoja vēl viena Ķīnas soļotāja Sjuži Ļu, kura tika diskvalificēta tikai 50 metrus pirms finiša līnijas. Tas ļāva bronzas medaļu iegūt itālietei Antonellai Palmizāno, kura sasniedza personīgo rekordu.

Plkst. 16:20 sāksies 20 kilometru soļojums vīriešiem, bet vakara sesijā tiks sadalīti vēl septiņi medaļu komplekti - vīriešu augstlēkšanā un 1500 metros, sieviešu diska mešanā, 800 metros un 5000 metros, kā arī 4x400 metru stafetēs vīriešiem un sievietēm.