Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Laumai Grīvai Londonā fināls tāllēkšanā

© AFP/ SCANPIX

Šovakar pulksten 21:10 Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā notiekošajā pasaules vieglatlētikas čempionātā uz starta dāmu tāllēkšanas sacensību finālā izies arī Latvijas sportiste Lauma Grīva.

Pēc Rolanda Štrobindera neiekļūšanas šķēpmešanas finālā noskaidrojies, ka atlikušajā čempionāta daļā Latvijai palikuši divi starti - šovakar fināls Laumai Grīvai tāllēkšanā, bet svētdien 20 kilometru soļojums Agnesei Pastarei. Grīva vietu finālā nodrošināja trešdienas vakarā, ar 6,58 metrus tālu lēcienu uzrādot piekto labāko rezultātu starp visām kvalifikācijas dalībniecēm.

Kvalifikācijas sacensībās laika apstākļi nelutināja sportistus - bija lietains, un tas atstāja ietekmi sportistu veikumu. "Tā kā bija ļoti auksts un jutu, ka muskuļi nedaudz atsalst, sāku vilkt aizmugurītes. Ar tām visu savu karjeru esmu mocījusies un domāju, ka labāk neriskēšu, jo piektā vieta tomēr likās stabila," pēc sacensībām Lauma skaidroja, kāpēc izvēlējās pēdējo trešo lēcienu neveikt.

REUTERS/ SCANPIX

Šovakar laika prognozes sola lietu ap astoņiem, tātad aptuveni stundu pirms sacensību starta. Brīdī, kad finālam jāsākas, pašreizējā prognoze rāda, ka nokrišņi vairs nebūs, taču liks saglabāsies mākoņains.

Labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza krieviete Darja Kļišina, kura aizlēca 6,66 metrus tālu, bet kā pēdējā finālam ar 6,46 metriem kvalificējās brazīliete Eliana Martinša. Finālā iekļuvušas arī visas pagājušā gada Rio olimpisko spēļu medaļnieces - čempione Tianna Bartoleta, vicečempione Britnija Rīsa un bronzas medaļniece Ivana Španoviča.