Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Jonass uzvar otrajā braucienā un triumfē Čehijas GP

© Foto: MXGP.com

Finālbraucienos guvis otro un pirmo vietu, par pasaules motokrosa čempionāta Čehijas posma uzvarētāju MX2 klasē svētdien Loketas trasē kļuva latviešu motosportists Pauls Jonass. Tagad viņš tuvāko sekotāju sezonas kopvērtējumā apsteidz jau par 47 punktiem.

Kvalifikācijā guvis pārliecinošu uzvaru, šodien pirmajā finālbraucienā Loketas trasē pasaules čempionāta līderis Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") ieņēma otro vietu, uzvarētājam piekāpjoties par desmit sekundēm.

Sākumā latvietis atkrita uz ceturto pozīciju, kamēr vadību pārņēma viņa komandas biedrs Horhe Prado, otrajā vietā iekārtojās Tomass Kovingtons ("Rockstar Energy Husqvarna MX2"), bet trešajā - Braiens Bogerss ("HSF Logistics"). Kovingtons jau pirmajos apļos bija ticis garām Prado, kamēr Jonass apdzina Bogersu, paceļoties uz trešo pozīciju.

Šajā vietā Jonass pavadīja sacīkšu lielāko daļu un komanda no boksiem ziņoja, lai sportists saglabā mieru un var samierināties ar trešo vietu. Kovingtons tikmēr izmantoja izdevību, lai atrautos un uzvarētu. Dažbrīd Jonass atpalika no Prado, bet vēlāk kļuva krietni ātrāks, panāca pārinieku un 13. aplī pacēlās uz otro pozīciju, kurā arī finišēja.

Prado ierindojās trešajā vietā, ceturtais finišēja Tomass Kjers Olsens ("Rockstar Energy Husqvarna MX2"), kamēr pasaules čempionāta vicelīderis Džeremijs Sīvers ("Suzuki International Europe") pēc neveiksmīgas kvalifikācijas prata aizcīnīties līdz piektajai pozīcijai.

Otrajā braucienā atkal sākotnēji vadībā nonāca Prado, bet šoreiz Jonass drīz pēc starta apdzina Konrādu Mevsu ("Rockstar Energy Husqvarna MX2") un iekārtojās otrajā pozīcijā. Kādu laiku sekojis komandas biedram, ceturtajā aplī Jonass izvirzījās vadībā un pirmo pozīciju neatdeva līdz finišam.

Progresēt turpināja Sīvers, kurš šoreiz pēc starta nonāca trešajā vietā, vēlāk krita, bet spēja atkarot trešo pozīciju un 14. aplī beidzot apdzina Prado, paceļoties uz otro vietu. Lai gan vienubrīd Jonasam bija ievērojams pārsvars, finišā viņš iebrauca tikai vairāk par sekundi priekšā Sīveram, kamēr trešo vietu šoreiz guva Benuā Paturels ("Kemea Yamaha"). Prado beigās atkrita uz sesto vietu, bet tikai desmitais finišēja pirmā brauciena uzvarētājs Kovingtins.

Pirmo reizi šosezon uz starta MX2 klasē Loketas trasē stājās Kārlis Sabulis, pārstāvot "ASTES4-TESAR Yamaha" komandu. Diemžēl abos braucienos sportists piedzīvoja izstāšanos.

Čehijas Grand Prix posmā uzvara pienākas Jonasam, bet Sīvers, kurš ieguva otro vietu, viņam piekāpās par deviņiem punktiem. Pasaules čempionāta kopvērtējumā tagad Jonasa pārsvars pār šveicieti sasniedz jau 47 punktus.