Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Regža izcīna vietu Olštinas ceturtdaļfinālā

© AFP / Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža Polijas pilsētā Olštinā notiekošajā četru zvaigžņu turnīrā sasnieguši ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla mačā ar 22:20, 12:21 un 15:8 tika pārspēts pieredzējušais Spānijas duets Errera un Gavira.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža kļuva par vienīgo no četriem Olštinas turnīrā pieteiktajiem Latvijas pāriem, kas palika sacensībās līdz nedēļas nogalei. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar netika pāri izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai, kamēr Rihards Finsters un Edgars Točs, kā arī Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs netika pamatturnīrā.

Pļaviņš un Regža tikmēr uzvarēja savā apakšgrupā un automātiski iekļuva astotdaļfinālā, kur šorīt sacentās ar spāņiem Pablo Erreru un Adrianu Gaviru, FIVB pasaules rangā devīto vietu ieņemošo pāri.

Pirmajā setā Pļaviņam un Regžam izdevās izcīnīt panākumu ar 22:20 un spert pirmo soli pretim uzvarai. Savukārt otrais sets latviešiem nepavisam neizdevās. Errera un Gavira uzreiz izvirzījās vadībā un jau seta vidū bija ieguvuši septiņu punktu pārsvaru. Beigās spāņi graujoši uzvarēja ar 21:12, panākot neizšķirtu.

Trešajā setā Pļaviņš un Regža spēja atgūties no otrā seta neveiksmes un aizvadīt līdzvērtīgu trešā seta sākumu. Tad izdevās lieliska izspēļu sērija (4:1), kurā Latvijas duets izkārtoja sev pārsvaru 12:7. Spāņi no šī pavērsiena vairs neatguvās, un Pļaviņš un Regža uzvarēja ar 15:8.