Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Regža uzvar grupā un iekļūst Olštinas turnīra astotdaļfinālā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izcīnījuši otro uzvaru Olštinā notiekošajā četru zvaigžņu turnīrā. Latvieši cīņā par uzvaru grupā ar 2-1 (20:22, 21:17, 15:11) pārspēja Austrijas duetu, garantējot vietu astotdaļfinālā.

Pēc nedaudz pārsteidzošās uzvaras pār Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu latviešiem Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam parādījās ļoti laba iespēja uzvarēt grupā un iekļūt uzreiz astotdaļfinālā. Latviešu pretinieki cīņā par to bija Martins Ermakora un Morics Pristauzs no Austrijas, kuri vakar pārsteidzošā kārtā pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:15) pārspēja brazīliešus Andre Steinu un Evandru Oliveiru Žunioru.

Spēli labāk sāka austrieši, izvirzoties vadībā ar 3:0. Regžam radās problēmas ar pretinieka apspēlēšanu, kas beidzās ar ātru četru punktu deficītu (2:6). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, līdz Regžam izdevās bloķēt pretinieku uzbrukumu, bet pēc tam sekoja vēl viena austriešu kļūda (8:9). Tas gan bija tikai mazs uzplaiksnījums, jo sekoja trīs Regžas kļūdas, tehniskajā pārtraukumā duetiem dodoties pie rezultāta 8:13.

Pēc pārtraukuma ar sekmīgām servēm un darbību aizsardzībā latvieši vēlreiz pietuvojās minimālā atstatumā, turpinot cīņu par uzvaru setā (13:14). Līdzīgi kā pirmajā reizē, arī šoreiz pēc izrāviena uzreiz sekoja kritums, kas ļāva austriešiem atjaunot četru punktu pārsvaru. Likās, ka ar to viss būs galā, bet Regžas bloks austriešiem sagādāja pārāk lielas problēmas (20:20). Tikt kaut pie vienas setbumbas latviešiem gan nebija lemts, piedzīvojot zaudējumu ar 20:22.

Otrā seta ievadā dueti cīnījās līdzīgi, bet tad austriešiem izdevās iegūt divu punktu pārsvaru (7:5). Latvijas duets paņēma pārtraukumu, kas neilgi pēc tam ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo. Tehniskajā pārtraukumā gan vadību saglabāja Austrijas duets (11:10). Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, kad Pļaviņam un Regžam izdevās pārņemt vadību savās rokās (15:14). Neilgi pēc tam Pļaviņš ar grūtībām atspēlēja bumbu aizsardzībā un pēc tam meistarīgi guva punktu. Vēl vairāk austriešus satrieca Pļaviņa eiss, kas deva jau trīs punktu pārsvaru latviešiem (18:15). Seta galotni Pļaviņš un Regža nospēlēja precīzi, ievadot spēli trešajā setā - 21:17.

Trešajā setā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, te vienam, te otram pārim izvirzoties minimālā vadībā, bet pie divu punktu pārsvara neviens no tiem nespēja tikt. Pirmajiem tas izdevās Pļaviņam un Regžam, kad pretinieks kļūdījās uzbrukumā (12:10). Austrieši paņēma pārtraukumu, lai neizlaistu spēles galotni no rokām un izdomātu, kā šajā situācijā atspēlēties. Jau nākamajā izspēlē Pļaviņš parādīja savas kvalitātes, ar lielisku spēli aizsardzībā atnesot Latvijas duetam vēl vienu punktu. Austrijas duetam bija iespēja atgūt zaudēto, bet nedaudz tomēr pietrūka, latviešiem tiekot pie trīs mačbumbām. Jau pirmā tika realizēta, tādējādi Pļaviņš un Regža svinēja uzvaru ar 2-1 (20:22, 21:17, 15:11).

Līdz ar to Pļaviņš un Regža izcīnīja pirmo vietu savā grupā un kvalificējās rīt paredzētajam astotdaļfināla mačam, kurā latviešu pretinieki noskaidrosies pēc šī vakara izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačiem.