Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pedlovs mača galotnē satriec Samoilovu un Šmēdiņu

© SCANPIX

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piedzīvojuši pirmo zaudējumu Olštinas četru zvaigžņu turnīrā. Latvieši ar 1-2 (21:19, 16:21, 11:15) piekāpās Semam Pedlovam un Semam Šahteram no Kanādas, kas liks izslēgšanas turnīru sākt no 1. kārtas.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar trīs setu cīņā tika galā ar mājiniekiem Mariušu Prudelu un Kacperu Kujavjaku, kas šodien ļāva cīnīties par pirmo vietu grupā un garantētu vietu astotdaļfinālā. Latviešu pretinieki bija Sems Pedlovs un Sems Šahters no Kanādas, kuri Kanādas duetu duelī ar 2-1 (21:13, 19:21, 19:17) pārspēja latviešiem neērtos Benu Sakstonu un Čeimu Šalku.

Spēli labāk iesāka latvieši, Samoilovam izceļoties ar bloku (2:0). Arī nākamajās izspēlēs labāk izskatījās Latvijas duets, esot tuvāk lielāka pārsvara iegūšanai, nekā tā zaudēšanai. Šmēdiņš divas reizes ļoti labi nospēlēja pie tīkla, kas Latvijas duetam deva četru punktu pārsvaru un lika pretiniekiem ņemt pārtraukumu (7:3). Pēc pārtraukuma Samoilovs slikti atņēma servi, bet kanādieši nespēja izmantot izdevību atspēlēties, raidot bumbu autā. Nākamajā reizē Šmēdiņš nonāca tādā pašā situācijā, bet šoreiz kanādieši savu darbu paveica (8:6). Latvijas duetam samilza problēmas servju uzņemšanā, kas beidzās ar to, ka Kanādas duets panāca izlīdzinājumu. Tehniskajā pārtraukumā vadībā devās Latvijas duets - 11:10.

Pēc atpūtas Samoilovs nepārliecinoši nospēlēja uzbrukumā, atdodot minimālu vadību kanādiešiem. Situāciju ar eisu laboja Šmēdiņš, ievadot arī Latvijas dueta izrāvienu (15:12). Latviešiem izdevās atjaunot arī četru punktu vadību, bet tad kanādieši to sadeldēja uz pusi (17:15). Kanādas duetam vēl bija pāris iespējas atspēlēties, bet Šmēdiņa darbības to nepieļāva. Gala rezultātā pirmais sets tika uzvarēts - 21:19.

Otro setu uz latviešu rēķina labāk sāka kanādieši, pēc pretinieku kļūdām izvirzoties vadībā ar 4:0. Nepārliecinošā spēle uzbrukumā varēja maksāt dārgi, bet pēc zaudētajām epizodēm vismaz izdevās pēc tam nospēlēt aizsardzībā. Līdz ar to rezultāta starpība nepieauga, bet tā arī nesamazinājās. Gan Pedlovs, gan Šahters ļoti labi darbojās aizsardzībā, kas agri vai vēlu deva vēlamo rezultātu (8:2). Varētu teikt, ka Latvijas dueta sniegumā atkārtojās vakardienas scenārijs, jo arī pret poļiem otrais sets tika bezcerīgi zaudēts. Seta otrajā pusē latvieši saņēmās, sadeldējot deficītu līdz minimumam (14:15). Kanādas duets paņēma pārtraukumu, pēc kura uzreiz atjaunoja četru punktu pārsvaru. Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem, jo pretinieki arī neizbēga no kļūdām. Seta galotnē Samoilovs un Šmēdiņš brīnumu nepaveica, atzīstot kanādiešu pārākumu ar 16:21.

Trešo setu latvieši sāka pašaizliedzīgi, uzreiz iegūstot divu punktu pārsvaru. Ar māņu sitieniem vēlamo rezultātu ilgi panākt neizdevās, kanādiešiem atspēlējoties un atjaunojot neizšķirtu uz tablo (4:4). Situācija ātri tika labota, kad Samoilovs pieķēra bumbu pie tīkla, bet brīdi vēlāk arī atjaunoja divu punktu pārsvaru. Kanādieši arī nepalika atbildi parādā, Pedlovam bloķējot Samoilova uzbrukumu (8:8). Pēc tam Pedlovs izcēlās arī ar eisu, dodot Kanādas duetam minimālu vadību. Tieši Pedlovs principā kļuva par mača varoni, nākamajās izspēlēs lieliski cīnoties pie tīkla un panākot 14:10 uz tablo. Latvieši nespēja atspēlēties, ciešot zaudējumu ar rezultātu 1-2 (21:19, 16:21, 11:15).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja otro vietu grupā un sāks izslēgšanas spēļu turnīru šodien no pirmās kārtas. Pretinieki tajā noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.