Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko atgriežas 12. vietā, Sevastovai ar 17. vietu jauns rekords

© SCANPIX

Šodien savās WTA rekordpozīcijās atrodas abas Latvijas spēcīgākās tenisistes. Aļonai Ostapenko 12. vieta ir rekorda atkārtošana, bet Anastasijai Sevastovai 17. pozīcija ir jauns rekords. Šodien arī jauna ranga līdere, pirmoreiz 1. vietā nokļūstot Karolīnai Pliškovai.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu, Vimbldonā ceturtdaļfinālu sasniegusī Aļona Ostapenko pakāpusies vienu pozīciju. Viņai tas nozīmē atgriešanos 12. vietā, kur Ostapenko pirmoreiz nokļuva pēc uzvaras "French Open". Aļonai nākamais turnīrs plānots pēc trim nedēļām Toronto.

Anastasijai Sevastovai tagad ir mazāk punktu nekā iepriekšējā rangā, toties divu pozīciju kāpums bijis iespējams, pateicoties konkurentu lielākiem zaudējumiem. Sevastova šonedēļ ieguva 70 punktus no Vimbldonas 2. kārtas, bet zaudēja 190, kas nopelnīti pagājušajā gadā Vimbldonā (1. kārta) un Bukarestē (fināls). 17. vieta Sevastovai ir par vienu pozīciju uzlabots iepriekšējais rekords, kas tika sasniegts 15. maijā. Sevastova šonedēļ spēlēs WTA "International" sērijas turnīrā Bukarestē.

Karolīna Pliškova šodien oficiāli kļuva par ranga līderi. Viņa ir pirmā Čehijas pārstāve, kura sasniegusi 1. vietu, kā arī 23. tenisiste, kura tikusi ranga līderes godā. Čehijā dzimusī Martina Navratilova ranga virsotnē pavadīja 332 nedēļas (otrais labākais rādītājs aiz Štefijas Grāfas (377)), pārstāvot ASV. Pliškova 1. vietā nomainīja Andželiki Kerberi, kura tur pavadīja 34 nedēļas.

SCANPIX

Top 5 debija šodien Johannai Kontai, kurai 4. vieta ir par divām pozīcijām augstāk nekā maijā sasniegtais līdzšinējais rekords. Konta ir ceturtā Lielbritānijas tenisiste, kura rangā spējusi tikt pirmajā pieciniekā. Pārējās trīs ir Virdžīnija Veida (karjeras rekords: 2. vieta), Sū Bārkere (#3) un Džo Džūrija (#5).

No pirmā desmitnieka šodien izkrita Serēna Viljamsa, kura šogad piedalījusies tikai divos turnīros, abus nospēlējot janvārī un vēlāk grūtniecības dēļ liekot punktu sezonai. Viljamsa Top 10 atradās kopš 2012. gada aprīļa, sakrājot 276 nedēļas. Šobrīd garākā sērija pirmajā desmitniekā pieder Simonai Halepai, kurai ir 182 nedēļas.

Vimbldonā divas uzvaras guvušais Ernests Gulbis rangā atguva 241 pozīciju un šodien atrodas 348. vietā. Lielais kāpums ļāvis atgriezties Latvijas pirmā numura godā, apsteidzot Miķeli Lībieti. Ernests šonedēļ spēlēs "ATP World Tour 250" turnīrā Bostādē.