Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Hamiltons turpina triumfēt Silverstounā, "Ferrari" drausmīga neveiksme beigās

© Scanpix.ee

"Formula 1" Lielbritānijas posmā uzvaru izcīnījis Lūiss Hamiltons, kurš triumfēja Silverstounas trasē ceturto gadu pēc kārtas. Otro vietu pamanījās izcīnīt Valteri Botass, lai gan lielāko daļu sacensību viņam priekšā bija abi "Ferrari" piloti, taču tehniskas problēmas pēdējos apļos atsvieda Kimi Reikenenu uz trešo vietu, bet Sebastjanu Fetelu pat uz septīto vietu. Fetela pārsvars kopvērtējumā nu sarucis līdz minimumam.

Jau pirms starta izstājās Džoljons Palmers, kurš tehnisku problēmu dēļ nepabeidza iesildīšanās apli. Viņa formula apstājās pavisam netālu ārpus trases, līdz ar to sportisti tika sūtīti vēl vienā iesildīšanās aplī, kamēr Palmera formula tiek pastumta nostāk. Nelielā aizkavēšanās neietekmēja Lūisa Hamiltona pirmo vietu, kuru viņš startā nosargāja, kamēr “Ferrari” piloti iesaistījās niknā cīņā ar Maksu Verstapenu. Pāris līkumos Verstapens bija kā iespiests starp abām “Ferrari” formulām, bet viņš izturēja un trasē aiztraucās trešajā vietā, priekšā Fetelam, kuram startā radās bremžu problēmas.

Ceturtajā aplī trasē devās drošības mašīna, jo Daņila Kvjats pārāk agresīvi centās apdzīt un netīšām taranēja… savu komandas biedru Karlosu Sainsu. Sainss izstājās un nekautrējās paust neapmierinātību ar savu partneri “Toro Rosso” komandā, kamēr Kvjats saziņā pa komandas radio taisnojās, ka Sainss viņam esot līkumā uzgriezies virsū. Sacensību tiesnešiem gan tā nelikās, un Kvjatam tika piespriests sods - izbraukšana caur pitstopiem.

Hamiltons ar Kimi Reikenenu pamazām atrāvās no Verstapena, kuram sagādāja grūtības noturēt Fetelu sev aiz muguras, taču vairākus agresīvus vācieša uzbrukumus viņš izturēja. Kopvērtējumā palēnām uz augšu tikmēr virzījās Valteri Botass, kurš tika līdz piektajai vietai.

Hamiltons droši nosargāja pirmo vietu arī pitstopu apmeklējuma laikā, atgriežoties trasē arī pirms Botasa, kurš vēl boksos tobrīd nebija devies. Savukārt Fetels bija ticis garām Verstapenam.

Sacensību vidū izstāties nācās Fernando Alonso, kurš gan tik un tā uz punktiem reāli nepretendēja, bet Botass ar vēlāko pitstopu starp līderiem bija pakāpies uz ceturto vietu. Pēc atgriešanās trasē Botass turpināja izcelties ar lieliskiem apļa laikiem un ātri tika tieši Fetela aizmugurē. Pēc pāris manevriem, kuros neiztrūka arī sadursmes ar riteņiem un Botasa izbraukšanas no trases, soms tomēr tika Fetelam garām, iegūstot trešo vietu. Fetels turklāt izskatījās, ka šajā epizodē sabojājis riepu.

Vēl pāris apļus pirms sacīkšu beigām izskatījās, ka Reikenens iegūs otro vietu, kamēr Vetels paliks ceturtais. Tas jau tā nebija “”Ferrari” optimālais rezultāts, taču beigās sanāca vēl sliktāk, daudz sliktāk - Reikenens pēkšņu formulas problēmu dēļ bija spiests doties tieši priekšpēdējā aplī boksos un palaist priekšā Botasu. Savukārt Fetelam pēkšņi radās grūtības novaldīt formulu, kas, visticamāk, bija saistīts ar iepriekš bojāto riepu. Fetels gandrīz pat saskrējās ar savu komandas biedru un pēdējā aplī zaudēja vairākas vietas, beigās finišējot tikai septītais. Ļoti neveiksmīga sacensību izskaņa “Ferrari” pilotiem.

Hamiltons tikmēr svinēja savu piekto uzvaru Lielbritānijas posmā (ceturto pēc kārtas), šajā ziņā atkārtojot Džima Klārka un Alēna Prosta rekordu šajā trasē. Fetela neveiksme gan vēl neļāva Hamiltonam pārņemt kopvērtējuma vadību, taču Fetela pārsvars nu ir sarucis vairs tikai vienam punktam.