Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Federers kļūst par pirmo tenisistu ar astoņiem Vimbldonas tituliem

© Scanpix.ee

Rodžers Federers ar 6:3, 6:1, 6:4 pieveica Marinu Čiliču, kļūstot par pirmo tenisistu ar astoņiem Vimbldonas tituliem. Federers 35 gadu vecumā ir arī vecākais čempions prestižā turnīrā vēsturē.

Čiličam pirmajam bija breika iespēja, kas palika neizmantota, kad viņš ceturtajā geimā breikbumbas izspēlē bumbiņu atsita tīklā pēc Federera otrās serves. Marins pēc tam nospēlēja neveiksmīgu savas serves geimu. Divas "forehand" kļūdas, starp kurām paslīdēšana un izspēles zaudēšana, kad Federeram precīzs sitiens pie tīkla, Čiličam deva 0:40 deficītu.

Pirmās divas breikbumbas atspēlētas ar spēcīgām servēm, bet pēdējo breikbumbu horvāts nespēja anulēt, kad iesita tīklā pēc Federera uzbrukumiem Čiliča otrās serves izspēlē. Federers nupat iegūto breiku viegli nostiprināja un bija vadībā ar 4:2.

Čiličam problemātiski arī nākamie divi serves geimi. Marins septītajā geimā izsēja 40:0 pārsvaru, šoreiz Federeram breikbumbu nedodot, bet divus geimus vēlāk tas gan notika, kad Čiličs bija priekšā ar 30:0. Federeram breikbumbas iegūšana nozīmēja saņemt setbumbu. Čiličs to atspēlēja ar labu pirmo servi, bet pēc tam pirmo servi vairs nespēja trāpīt un zaudēja nākamos divus punktus, otrās setbumbas izspēlē pieļaujot dubultkļūdu.

Čiličs tūlīt dusmas ar raketi sita pret krēslu. Horvāta noskaņojums neuzlabojās, jo viņš drīz bija iedzinējos ar 0:3 un pārtraukumā starp geimiem izplūda asarās. Čiličs runāja ar ārstiem, taču tobrīd viņa palīdzība netika sniegta.

Čiličs kopš paslīdēšanas 1. seta piektajā geimā ilgi nebija savā ādā un aptuveni pusotru setu spēlēja sev netipisku tenisu, daudz izmantojot "serve&volley" taktiku, vairs nepaļaujoties uz spēka tenisu no gala līnijas. 2. setā viņš spēja uzvarēt tikai vienā geimā, jo vairāk paveikt neļāva ļoti neprecīzs teniss. Pirms 3. seta viņam beidzot bija medicīnas pārtraukums - Čiličam problēma ar kreiso pēdu.

Čiliča sniegums 3. setā liecināja, ka pirmajos divos setos redzētais bija vairāk uztraukuma, nevis kāda savainojuma sekas, jo Marins pēdējā setā pēkšņi spēlēja ļoti enerģiski, kustējās daudz labāk un attiecīgi arī bija daudz konkurētspējīgāks. Čiličam uzņemšanā variantu nebija, bet savu servi nosargāt neizdevās. Viņš trešajā geimā atspēlēja vienu breikbumbu, bet septītajā geimā uzvarēja tikai vienā izspēlē, visus četrus punktus zaudējot ar kļūdām, trīs reizes trāpot tīklā un vienreiz izsitot autā. Izvirzījies vadībā ar 4:3, Federers viegli tika līdz finišam.