Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pauls Jonass izcīna otro vietu pasaules motokrosa čempionāta posmā

© F64

Pirmajā braucienā izcīnījis uzvaru, bet otrajā cīņā piekāpies konkurentam, ar gūtu otro vietu MX2 pasaules motokrosa čempionāta kārtējo posmu, kas tika aizvadīts Portugālē, noslēdzis latvietis Pauls Jonass. Šoreiz par mata tiesu pārāks izrādījās viņa sīvākais sāncensis kopvērtējumā Džeremijs Sīvers.

Pēc starta vadībā nonāca Tomass Kovingtons ("Rockstar Energy Husqvarna MX2"), kamēr kvalifikācijas otrās vietas ieguvējs Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas jau sākumā pacēlās uz otro pozīciju. Turpinājumā viņš sekoja līderim un vienā no epizodēm 11. aplī spēja Kovingtonu apdzīt, izvirzoties vadībā.

Lielu atrāvienu gan latvietim neizdevās izveidot, bet tikmēr arvien augstāk kāpa sezonas vicelīderis Džeremijs Sīvers ("Suzuki International Europe") no Šveices, kurš sākotnēji bija atkritis aiz pirmā piecinieka. Sacensību beigās Sīvers bija panācis Kovingtonu, pēdējā aplī veica apdzīšanu un finišēja otrais, atstājot amerikāni trešajā vietā.

Otrajā braucienā Jonasam neizdevās izcelt startu, bet viņam bija nepieciešami vien daži līkumi, lai aizsteigtos garām Kovingtonam un sāktu audzēt pārsvaru. Sīvers šoreiz jau sākumā nokļuva trešajā pozīcijā, bet sestajā aplī apdzina Kovingtonu un uzsāka pakaļdzīšanos Jonasam.

Sacensību iznākums kļuva skaidrs vien dažas minūtes pirms pamatlaika atskaites beigām, kad Sīvers izstūma Jonasu trases malā un kļuva par brauciena līderi. Turpinājumā latvietim vairs nebija, ko likt pretī un nācās samierināties ar otro vietu.

Lai gan abiem ir vienāds punktu skaits, par posma uzvarētāju, pateicoties otrajā braucienā gūtajai pirmajai vietai, kļuvis Džeremijs Sīvers, kamēr Pauls Jonass šoreiz spiests iztikt ar otro pozīciju. Trešo vietu Portugāles posmā guvis Kovingtons, kurš bija trešais abos braucienos.

Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem Jonass saglabā 38 punktu pārsvaru pār Sīveru. Cīņu abi turpinās 23. jūlijā Čehijā, Loketas trasē.

Turpat Aguedas trasē aizvadīts Eiropas motokrosa čempionāta septītais posms EMX250 klasē, kur pēc savainojumu izārstēšanas atgriezās Kārlis Sabulis ("Aste4-Tesar Official Yamaha Team"). Pirmais brauciens sportistam gan izvērtās neveiksmīgs, jo tika piedzīvota izstāšanās, bet otrajā braucienā izcīnīta devītā vieta, kas posmā Sabulim ļauj ieņemt 14. pozīciju. Sezonas kopvērtējumā, izlaidis vairākus posmus, latvietis šobrīd astoņpadsmitais.