Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Tarvida pasaules čempionātā iegūst bronzas medaļu

© Laszlo Sulyok / SuLaci Photography

Dienvidkorejas apgabalā Mudžu turpinās pasaules čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā. Pasaules ranga desmitais numurs Inese Tarvida (53 kg) pusfināla pēdējā periodā šodien piekāpās krievietei Tatjanai Kudašova, līdz ar to finišēja trešajā vietā, kas ir lielākais panākums Latvijas taekvondo vēsturē.

Pasaules čempionāta 53 kilogramu kategorijā Bauskas sportiste Inese Tarvida tika izlikta ar sesto numuru. Desmitais numurs pasaules rangā ir augstākā pozīcija Latvijas taekvondo vēsturē, līdz ar to tagad mūsējā kotējās kā viena no favorītēm. Šajā kategorijā nav superzvaigžņu, līdz ar to cerības uz medaļām bija daudzām sportistēm.

Kā jau ziņots, vakar mūsu sportiste izcīnīja trīs uzvaras, tostarp ceturtdaļfināla pēdējā minūtē pārspēja mājinieci Mindžeonu Kimu, kura bija izlikta ar trešo numuru.

Šodienas pusfinālā Inese Tarvida (#6) cīnījās ar krievieti Tatjanu Kudašovu (#2), kuru februārī pārspēja ar 5:4. Tagad pirmajā raudā Latvijas sportiste izvirzījās vadībā (2:0). Otrajā raundā saņēma piezīmi, līdz ar to pārsvars samazinājās līdz minimumam (2:1). Trešajā raundā vēl viena piezīme (2:2), bet tad divu punktu uzbrukumu noformēja pretiniece, izpelnoties arī piezīmi (3:4), turpinājumā krievietei vēl viena piezīme (4:4). Tuvojoties mača izskaņai, Tarvidu skāra pretinieces trīspunktīgais spēriens (4:7), bet atlikušajā laikā jau nācās riskēt - 5:11. Latvijas taekvondiste saņems bronzas medaļu. Ar pasaules ranga pirmā desmitnieka sportistēm baušķenieces bilance šogad ir 4-1.

Atgādinām, ka pirms tam mūsu Iļja Čemis (68 kg) pirmajā mačā zaudēja Afganistānas sporta leģendai Rohullaham Nikpajam un netika tālāk. 29. jūnijā pēc plkst. 4.00 Ineses jaunākā māsa Jolanta Tarvida (57 kg) sāks ar venecuēlieti Adrianu Martinesu.

Kā jau ziņots, pērnā gada nogalē radās aizķeršanās ar Latvijas licenču saņemšanu, līdz ar to 2017. gada pirmajos mēnešos Tarvidas startēja zem Vācijas karoga. Marta sākumā tika izsniegtas Latvijas licences.