Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastova sezonas rangā pakāpjas uz 13. vietu

© SCANPIX

Anastasija Sevastova pēc uzvaras Maljorkas turnīrā "Race to Singapore" ieskaitē, kas ir sezonas reitings, pacēlās divas pozīcijas, ieņemot 13. vietu.

Maljorkā izcīnot otro WTA vienspēļu titulu, Anastasija Sevastova nopelnīja 280 punktus, kas viņai 52 nedēļu rangā pakāpties neļauj, paliekot 19. vietā, toties sezonas kopvērtējumā Sevastovai šonedēļ ir +2, tiekot līdz 13. vietai. Sevastovai ir par 255 punktiem vairāk nekā šogad vāji spēlējošajai ranga līderei Andželikei Kerberei.

Šogad astoņas visvairāk punktus sakrājušās tenisistes oktobrī Singapūrā spēlēs prestižajā "WTA Finals" turnīrā. Uz spēlēšanu sezonas finālturnīrā pretendē abas mūsu spēcīgākās tenisistes. Kamēr Aļonai Ostapenko uzvara "French Open" un tur nopelnītie 2000 punkti ļāva uzlidot uz 4. vietu, tikmēr Sevastovai grūtāks uzdevums - viņu no astoņnieka šobrīd šķir 773 punkti.

SCANPIX

Sevastovai šonedēļ atpūta un gatavošanās Vimbldonai, kas sāksies pēc septiņām dienām. Tikmēr Ostapenko, kura šogad uz zālāja vēl nav spēlējusi, šonedēļ startēs Īstbornā, tur pirmo maču aizvadot šodien ap plkst. 18:00, kad viņas pretiniece būs spāniete Karla Suaresa Navarro.

Ostapenko pēc uzvaras Parīzē sasniedza jaunu rekordu rangā, 12. jūnijā reitingā paceļoties uz 12. vietu. Katrā no nākamajiem diviem rangiem viņa zaudēja vienu pozīciju. Pirms nedēļas tas notika tāpēc, ka viņai dzēsās pērn ar Birmingemas ceturtdaļfinālu nopelnītie punkti, bet šodien viņai garām aizgāja Birmingemas jaunā čempione Petra Kvitova.