Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pirmajā cīņā Īstbornā iespējama tikšanās ar bijušo čempioni Makarovu

© SCANPIX

Aļona Ostapenko nākamajā nedēļā Īstbornā aizvadīs pirmo turnīru kopš uzvaras "French Open" un "Premier" sacensību 2. kārtā sacentīsies ar krievieti Jekaterinu Makarovu vai Spānijas tenisisti Karlu Suaresu Navarro.

Īstbornā notiks "Premier" līmeņa turnīrs, kas nozīmē spēcīgu sastāvu, turklāt šoreiz pēdējā nedēļā pirms "Grand Slam" turnīra (3. jūlijā sāksies Vimbldona) spēlēs ļoti daudz elites spēlētājas - Īstbornā startēs astoņas no pirmā desmitnieka tenisistēm. No Top 10 šeit nebūs tikai pēdas savainojumu guvušās Eļinas Svitoļinas un sezonu beigušās Serēnas Viljamsas.

Vējainajā Īstbornā no 1. kārtas brīvas Top 16 izsētās spēlētājas, ieskaitot ranga 13. vietā esošo Ostapenko, kurai šajā turnīrā ir 10. numurs. Aļona pērn savā debijā sāka no 1. kārtas, kur pieveica savu vienaudzi Darju Kasatkinu, bet otrajā mačā zaudēja Dominikai Cibulkovai.

Lai arī Aļona šoreiz ir starp izsētajām tenisistēm, lielu priekšrocību izlozē nav, jo 2. kārtā jeb savā pirmajā mačā var sanākt tikšanās ar uz zālāja ļoti bīstamo Jekaterinu Makarovu, kura šajā turnīrā sakrājusi 19-8 bilanci un 2010. gadā kļuva par čempioni. Makarova vēl sešas reizes tikusi līdz ceturtdaļfinālam, ieskaitot pagājušo gadu.

Ranga 43. vietā esošā Makarova 1. kārtā sacentīsies ar citu bijušo Top 10 tenisisti Suaresu Navarro (WTA 26.), kurai zālājs ir neērtākais segums. Tiesa, viņai ir labvēlība bilance pret Makarovu: 5:2, ieskaitot 1-0 uz zālāja seguma. Skaidrs, ka Ostapenko labāks variants būtu spāniete, kuru viņa 2015. gadā Vimbldonā sagrāva ar 6:2, 6:0.