Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Sevastova un Jankoviča sasniedz Maljorkas dubultspēļu ceturtdaļfinālu

© SCANPIX

Anastasija Sevastova trešdien sāka Maljorkas WTA "International" dubultspēļu turnīru, kur startē kopā ar bijušo ranga līderi Jeļenu Jankoviču. Tikmēr Miķelis Lībietis pabeidza Gdiņas "Futures 15 000" turnīru, tur netiekot tālāk par 2. kārtu.

Sevastovai Maljorkā panākums dubultspēlē

Sevastovas un Jankovičas duets 1. kārtas mačā ar 6:2, 7:5 pieveica Austrālijas un Taizemes komandu Džesika Mora/Varatčaja Vonteančaja. Anastasija ar pārinieci 2. setā bija iedzinējos 2:4, 15:40, kad Jankovičas serves geimā izdevās atspēlēt trīs breikbumbas pēc kārtas. Sevastova nodrošināja mača pēdējos divus punktus, kad pie 6:5, 30:30 vispirms ar apvedošo sitienu pa līniju ieguva mačbumbu, bet pēc tam to realizēja ar diagonālo sitienu.

Iekļūšana 2. kārta jeb ceturtdaļfinālā dod 60 punktus un 734 eiro prēmiju. Nākamajā mačā būs jātiekas ar sacensību ceturto izsēto duetu Andreja Klepača/Marija Hosē Martinesa Sančesa (Slovēnija/Spānija).

Šis mačs notiks rīt, kad Sevastovai vispirms būs vienspēļu turnīra 2. kārtas cīņa pret ASV pārstāvošo Uzbekistānas tenisisti Varvaru Ļepčenko.

Lībietis šogad joprojām bez ceturtdaļfināliem

Zaudējumu Gdiņas "Futures 15 000" turnīra 2. kārtā piedzīvoja Miķelis Lībietis (ATP 467.), kurš ar 4:6, 3:6 zaudēja ranga 604. vietā esošajam čeham Robinam Stanekam. Lībietim šogad "Futures" pamatturnīros ir 2-5 bilance, ne reizi netiekot tālā par 2. kārtu. Miķelis šonedēļ Polijā atkārtoja sezonas labāko rezultātu - vienu kārtu viņš pārvarēja arī marta beigās Antaljā. Lībietis Gdiņā vienspēļu turnīrā zaudēja divreiz - pirmdien kvalifikācijas finālā un šodien pamatturnīra 2. kārtā, turnīrā spēlējot kā laimīgais zaudētājs un nopelnot tikai vienu punktu.

Lībietim Gdiņas māls bija neveiksmīgs arī dubultspēļu turnīrā, kur viņš kopā ar amerikāni Hanteru Rīsi zaudēja jau pirmajā mačā - 2:6, 6:3, 6:10 pret Vācijas un Polijas duetu Jans Hoinskis/Jans Zeļinskis. Lībietis ar Rīsi pagājušajā nedēļā kļuva par čempioniem tādas pašas nozīmes turnīrā Sopotā.