Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gulbis ATP rangā nokrīt uz 576. vietu

© SCANPIX

Ernests Gulbis 19. jūnijā publicētajā ATP rangā piedzīvoja vēl vienu lielu kritienu, savu vārdu atrodot vairs tikai 576. vietā. Aļonai Ostapenko WTA ieskaitē vienas pozīcijas zaudējums un 13. vieta, bet Anastasija Sevastova paliek 19. vietā.

Ernestam Gulbim otro nedēļu pēc kārtas milzīgs kritiens. Pirms septiņām dienām viņš zaudēja pērn "French Open" nopelnītos 180 punktus un no 230. vietas nokrita uz 494. Šonedēļ Gulbim dzēsās 20 punkti, kas nopelnīti ar kvalifikācijas iziešanu Hallē.

Ja pirmā simta spēlētājiem 20 punktu zaudēšana nav būtiska, tad rangā daudz zemāk esošiem tenisistiem šķiršanās no tāda punktu daudzuma nozīmē iespaidīgu kritienu. Gulbja gadījumā šonedēļ ir stāsts par -82 pozīcijām un atrašanos sestā simta otrajā pusē.

SCANPIX

Zaudējusi Birmingemas "Premier" turnīrā ar ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnītos punktus, no pagājušajā nedēļā sasniegtās rekordpozīcijas šodien atkāpjas Aļona Ostapenko, kurai 13. vieta. Virs viņas esošā Kristina Mladenoviča, kurai šodien jauns rekords, ir tikai 10 punktu attālumā. Ostapenko šonedēļ vēl atpūtīsies, bet jaunnedēļ plānojusi spēlēt Īstbornā, kur viņa sāks no 2. kārtas.

Anastasija Sevastova saglabājusi 19. pozīciju un šonedēļ augstāk nevar tikt, jo uzreiz virs viņas esošajai Medisonai Kīsai ir par 448 punktiem vairāk. Sevastova šodien sāks Maljorkas turnīru (ap plkst. 15:00 mačs pret beļģieti Elīzi Mertensu), kur pērn tika līdz finālam. Ar tā sasniegšanu nopelnītie 180 punkti tika dzēsti šīs nedēļas rangā.