Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastovai pirmais mačs pirms gada veiksmīgajā Maljorkā

© SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 19.) šodien ap plkst. 15:00 sāks Maljorkas WTA "International" sērijas turnīru, sacenšoties ar ranga 57. vietā esošo Beļģijas tenisisti Elīzi Mertensu.

Sevastova pērn Maljorkā pārsteidzoši tika līdz finālam, kur ar 3:6, 4:6 zaudēja Karolīnai Garsijai. Vārdu salikums "fināls" un "pārsteidzoši" Sevastovas gadījumā, kad runa ir par zālāja seguma sacensībām, ir pat ļoti pamatots, jo Anastasijai uz šī seguma ir ļoti pieticīgi rezultāti.

Sevastovas karjeras bilance WTA līmenī ir 4-9, visas uzvaras gūstot pirms gada Maljorkā. Anastasija pagājušā gada vasarā Spānijā pēkšņi nekļuva par labu zālāja spēlētāju, tā drīzāk bija apstākļu sakritība. Sevastova apspēlēja arī uz zālāja vāji spēlējošās Stefāniju Fēgeli un Marianu Duki-Marinjo, kā arī pieveica jau gadiem sliktā formā esošās Juženiju Bušāru un Jeļenu Jankoviču.

Kopš tikšanas līdz Maljorkas finālam Sevastovai uz zālāja seguma ir trīs zaudējumu sērija. Pērn jau pieminētais zaudējums finālā Garsijai, pēc tam Vimbldonas 1. kārtā neveiksme pret Frančesku Skjavoni, bet šī gada zālāja sezona sākta ar zaudējumu pagājušajā nedēļā Notingemā, kur viņa piekāpās Kristīnai Makheilai.

SCANPIX

Atrašanās ranga Top 20 Sevastovai ļaut būt starp izsētajām spēlētājām un mazajos "International" turnīros Anastasijai pat izdodas tikt pie ļoti augstiem numuriem. Maljorkā viņai šogad un arī karjerā kopumā trešo reizi ir 2. numurs. Pirmajos divos tādos turnīros Sevastova zaudēja jau 1. kārtā - janvārī Hobārtā fiasko pret Šelbiju Rodžersu, bet pagājušajā nedēļā Notingemā zaudējums Makheilai.

Šoreiz Sevastovas pirmā pretiniece ir 21 gadus vecā beļģiete, Mertensa, kura pašreiz rangā atrodas sešas vietas zem savas rekordpozīcijas, kas tika sasniegta pirms nedēļas. Elīze šogad aizvada karjeras labāko sezonu un pēc uzvaras janvārī Hobārtas turnīrā, kur izcīnīts pirmais WTA tituls, viņa debitēja Top 100.

Mertensai šogad WTA pamatturnīros ir 15-9 bilance, sasniedzot divus finālus. Hobārtā titula mačā pieveikta Monika Nikulesku, bet aprīļa beigās Stambulā (arī "International" līmenis) uz māla seguma zaudējums spēcīgajai Eļinai Svitoļinai. No Mertensas gada labākajiem rezultātiem jāizceļ arī Bīles "International" ceturtdaļfināls un "French Open" 3. kārta.

Mertensa pirms šīs sezonas WTA līmenī bija uzvarējusi tikai trīs spēlēs, visas uzvaras gūstot uz zālāja seguma - divi panākumi Hertogenbošā viņai deva ceturtdaļfinālu, bet nākamajā nedēļā pārvarēta viena kārta Maljorkā. Arī šogad viņai pirmais zālāja turnīrs bija Hertogenbošā, tur 1. kārtā zaudējot Ļesjai Curenko.

Mertensa WTA turnīros vēl ne reizi (0-4) nav pieveikusi Top 20 spēlētājas, toties viņai tas ir izdevies "Fed Cup" turnīrā, kad Mertensa aprīlī Maskavā sakāva gan 16. raketi Anastasiju Pavļučenkovu, gan 15. vietā bijušo Jeļenu Vesņinu.

Sevastova ar Mertensu līdz šim nav tikusies, bet, abu spēlēto tenisu salīdzinot ar pretinieces spēli, jāsecina, ka Anastasijai var būt sarežģīts mačs. Elīze spēlē pacietīgu tenisu no gala līnijas un labprāt iesaistās garās izspēlēs, tādā tenisā labi spēlējot aizsardzībā, bet uzbrukumus veidojot pacietīgā manierē. Mertensa labprāt iniciatīvu atdot pretiniecei. Mačos, kuros Sevastovai jādiktē spēle pret labām aizsardzības tenisistēm, Anastasijai tradicionāli ir lielas grūtības, jo tāds teniss viņai nepatīk visvairāk.

Sevastovas un Mertensas mačs būs otrais galvenajā kortā, kur dienas pirmā cīņa notiks plkst. 13:00. Anastasija Maljorkā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kur viņas pāriniece būs Jankoviča.