Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bijušais LVS funkcionārs pārliecināts, ka Ostapenko lieto dopingu

© SCANPIX

Ne visi Latvijā priecājas par Jeļenas Ostapenko panākumiem. Bijušais Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) komisijas vadītājs pārliecināts, ka viņa lieto dopingu!

"Neticu, ka Ostapenko ir dopinga tīra meitene," bijušais LVS augsto sasniegumu komisijas vadītājs Raimonds Kairis raksta savā Facebook kontā. "Spēles ilgums un mērķtiecīgi sitieni liecina, ka meitene nevar būt dabiski sasniegusi rezultātu."

" Man neskauž. Lai viņai tiek. Bet man tas nešķiet sasniegts bez medicīnas (citos sportos aizliegtas)," savu viedokli skaidro Kairis.

Visbeidzot, viņš arī atzīmē, ka aizliegto vielu aizsegā nedēļas nogalē notikuši arī pārējie sporta pasākumi: "Neticu arī nevienam rezultātam, kurš sasniegts Valmierā, Prezidenta labvēlības izcīņā, un citos tamlīdzīgos saietos."

Uz līdzcilvēku sašutumu, bijušais LVS funkcionārs norāda, ka neredzot jēgu apspriest šo tēmu ar tiem, kas sportā paši neko neesot sasnieguši.

''Sportā esmu maksājis savu naudu virknei talantīgu jauniešu, esmu samaksājis ekopējumu savai sporta skolai, Ieviesu vienu apgabal skrējienu bērniem un apmaksāju balvu skolām, esmu arī Valsts izlasi vieglatlētikā vedis uz lielim turnīriem. Joprojām atbalstu vairākus Latvijas talantus vieglatlētikā. Nu un biju arī PSRS junioru izlases dalībnieks savā vieglatlētikas disciplīnā," savu panākumu klāstu, kurš ļāvis izteikt pretrunīgo apgalvojumu, izklāstījis Kairis.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko veica vienu no lielākajiem sasniegumiem valsts sporta vēsturē, uzvarot Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā un kļuva par pirmo neizsēto čempioni kopš 1933. gada.