Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Briedis pret labākajiem pasaulē cīnīsies par Muhameda Ali trofeju

© F64

Latvijas labākais bokseris un pasaules čempions WBC versijā Mairis Briedis, kurš karjeras laikā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, piedalīsies Pasaules boksa Supersērijā, kurā sacenstīsies ar labākajiem bokseriem savā svara kategorijā. Uzvarētājs izcīnīs balvu, kas nosaukta par godu leģendārajam Muhamedam Ali.

"Zināms, ka pirmajā Pasaules boksa Supersērijas sezonā piedalīsies trīs zvaigznes - IBF čempions Murats Gasijevs (24-0, 17 KO), WBC čempions Mairis Briedis (22-0, 18 KO) un bijušais IBF un WBC čempions Kšištofs Vlodarčiks (53-3-1, 37 KO). Viņi piedalīsies revolucionārā turnīrā, kas norisināsies pēc izslēgšanas sistēmas. Tuvākajā laikā tiks apstiprināti vēl pieci dalībnieki. Uzvarētājs saņems pašu labāko balvu boksā - Muhameda Ali trofeju," teikts izplatītajā paziņojumā.

"Piedalīties šādās sacensībās - tas ir gods," teica Gasijevs. "Cīnīsies labākie pret labākajiem. Nekad neesmu zaudējis cīņā, esmu IBF čempions, tāpēc nevaru sagaidīt, kad iegūšu citas jostas un iecementēšu savu vārdu kā labākais cīnītājs divīzijā."

"Tā būs boksa Čempionu līga, un es pierādīšu, ka esmu pasaulē labākais pirmajā smagajā svarā," norādīja Briedis. "Konkurence būs iespaidīga, bet, lai kļūtu par labāko, ir jāuzvar labākie."

"Ir iemesls, kāpēc labākais saņems Muhameda Ali balvu - viņš ir visu laiku labākais bokseris. Uzvara šajā turnīrā dos tiesības sevi saukt par mūsdienu labāko bokseri pirmajā smagajā svarā," norādīja Vlodarčiks, kurš ieņem pirmo vietu IBF rangā.

Sestdien būs Ali nāves pirmā gadskārta. "Viņš bija visu laiku labākais, jo viņš uzvarēja pašus spēcīgākos pretiniekus. Pasaules boksa Supersērijā būs tāpat, tieši tāpēc nolēmām balvu nosaukt par godu viņam," teica Roberto Dalmiglio. "Trīs bokseri jau ir pieņēmuši izaicinājumu kļūt par labāko savā svara kategorijā pasaulē."

Četri ceturtdaļfināli notiks šā gada septembrī un oktobrī. Pusfināli norisināsies 2018. gada ievadā, kamēr fināls notiks nākamā gada maijā. Tādējādi turnīrā kopumā notiks 14 cīņas, jo būs vēl viena svara kategorija. "Esam saņēmuši daudzus pieteikumus. Labākie bokseri stājas rindā, lai piedalītos. Tāpat kā faniem, arī viņiem patīk formāts un fakts, ka beigās paliks tikai viens - pats spēcīgākais," pauda Kalle Sauerlands.

Ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti jūlija sākumā īpašā pasākumā Monako. Četri spēcīgākie bokseri, kurus izvēlēsies komisija, tiks izlikti pēc numuriem un rindas kārtībā varēs izvēlēties savu pretinieku ceturtdaļfinālam. Kad kļūs skaidri pāri, tiks nozīmēti cīņas datumi un norises vietas.