Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Jonass izcīna uzvaru PČ kvalifikācijas sacīkstēs Francijā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Parādot pārliecinošu sniegumu, pasaules motokrosa čempionāta Francijas posmā par kvalifikācijas sacensību uzvarētāju MX2 klasē kļuvis "Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējs Pauls Jonass. Svētdien notiks abas finālsacīkstes.

Kvalifikācijas startā vadībā izrāvās Jonasa komandas biedrs Horhe Prado, tomēr uzreiz pēc tam jaunais spāņu motosportists piedzīvoja kritienu. Latvietis pārņēma vadību, bet aiz viņa iekārtojās Džulians Lībers ("LRT KTM") un Benuā Paturels ("Kemea Yamaha").

Turpinājumā Ernē trasē Jonass konkurentus sev klāt nepielaida, rādīja pārliecinošu sniegumu un atrāvās. Lai gan dažbrīd pārsvars bija ievērojami lielāks, finišā tuvāko sekotāju Jonass apsteidza par divām sekundēm.

Sacensību laikā Paturels pacēlās uz otro pozīciju, kurā arī finišēja. Tikmēr Lībers sacīkstes noslēdza trešajā vietā, tālu aiz uzvarētāja Jonasa. Pirmo piecinieku noslēdza Brents van Doninks ("Kemea Yamaha") un Tomass Kjers Olsens ("Rockstar Energy Husqvarna MX").

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Jonasa galvenais konkurents pasaules čempionāta kopvērtējumā Džeremijs Sīvers ("Suzuki International Europe"), kurš uzvarēja iepriekšējā posmā Vācijā, latvietim toreiz ieņemot trešo vietu divu braucienu summā, šodien jau pašā sākumā krita un noslīdēja uz beigu galu, finišā aizcīnoties līdz 13. pozīcijai.

Jāpiemin, ka Jonass bija ātrs arī pirms kvalifikācijas notikušajos treniņbraucienos. Pirmajos no tiem tika uzstādīts otrais ātrākais rezultāts, bet otrajā sesijā sasniegts labākais aplis.

Abas finālsacensības notiks svētdien, 28. maijā. Pirmais brauciens startēs plkst. 14:00 pēc Latvijas laika, savukārt otrā brauciena sākums Francijā paredzēts plkst. 17:00.

Atgādinām, ka pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ir līderis, pēc aizvadītiem astoņiem posmiem apsteidzot tuvāko sekotāju Sīveru par 37 punktiem. Latvijas posmā uzvarējušais Olsens šobrīd ir trešais, līderim zaudējot 61 punktu.