Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbis "French Open" sāks pret Čiliču

© SCANPIX

Piektdien notikušajā "French Open" izlozē noskaidrojās, ka Parīzē pirms trim gadiem pusfinālu sasniegušais Ernests Gulbis šoreiz pirmajā cīņā tiksies ar Horvātijas labāko tenisistu Marinu Čiliču. Anastasijai Sevastovai ielozēja Vācijas sportisti Anniku Beku, bet Aļona Ostapenko sāks pret amerikānieti Luisu Čiriko.

2014. gada pusfinālists Ernests Gulbis, kurš pašreiz ATP rangā atrodas 225. vietā, Parīzē spēlēs ar aizsargāto reitingu (#99). Ernests pirms gada "Roland Garros" kortos sasniedza 4. kārtu, iegūstot 180 punktus. Gulbis šogad Parīzē ieradās ar piecu zaudējumu sēriju un tikai vienu uzvaru šosezon (1-5), turklāt maijā no vairākiem turnīriem bija spiests atteikties savainojumu dēļ.

Gulbim "French Open" ir pārliecinoši veiksmīgākais no visiem četriem "Grand Slam" turnīriem, šeit izceļoties gan ar viena turnīra labāko rezultātu (pusfināls pirms trim gadiem), gan arī sakrājot visvairāk uzvaru (16). Otrais labākais turnīrs ar septiņām uzvarām ir "US Open".

Ernestam izloze bija ļoti neveiksmīga, jau pirmajā mačā tiekot pie Top 10 spēlētāja, šobrīd 8. vietā esošā Marina Čiliča. Viņš ir 2005. gada "French Open" junioru turnīra uzvarētājs, bet pieaugušo turnīrā iekrājis tieši tādu pašu bilanci, kāda ir Gulbim, proti, 16-10. Čiliča labākais rezultāts ir 4. kārta, to sasniedzot trīs reizes (2009, 2010, 2015). Gulbim ir negatīva savstarpējo spēļu bilance pret Čiliču: 2-3. Abi pēdējo reizi tikās pagājušā gada maijā Ženēvā, kur Ernests horvātam zaudēja ar 4:6, 6:7(5).

Anastasija Sevastova otro reizi "Grand Slam" turnīrā ir starp 32 izsētajām spēlētājām, Parīzē saņemot 17. numuru. Pirmoreiz tādā statusā visprestižākajās sacensībās viņa spēlēja janvārī Austrālijā, kur viņai bija 32. numurs, Melburnā tiekot līdz 3. kārtai. Izsētās spēlētājās pirmajos divos mačos nevar tiksies ar citām izliktajām tenisistēm. Sevastova izsēta ar 17., nevis 18. numuru (viņas tagadējais reitings), jo "French Open" nespēlēs pasaules otrā rakete Serēna Viljamsa.

Sevastova "French Open" spēlēs piekto reizi. Debijā 2009. gadā viņa izgāja kvalifikāciju, bet nākamajos trīs turnīros (2010-11, 2016) uzreiz bija pamatturnīrā. Sevastovai Parīzē pamatturnīros ir 1-4 bilance, 1. kārtas barjeru pārvarot tikai vienreiz, kas notika pērn. Toreiz ar 6:2, 6:2 pieveikta amerikāniete Sačija Vikerija, pēc tam ar 3:6, 4:6 zaudējot itālietei Karinai Knapai.

Lai arī izsētajām spēlētājām izlozē ir priekšrocības pirmajās kārtās saņemt nosacīti vājākas pretinieces, gadās izņēmumi. Tas sakāms arī par Sevastovu, kurai ielozēja ranga 70. vietā esošo Vācijas tenisisti Anniku Beku. Anastasija 2012. gada "French Open" junioru čempionei Bekai, kura ir aizsardzības tenisa spēlētāja, bez variantiem zaudējusi abās iepriekšējās tikšanās reizēs - 3:6, 1:6 pirms pieciem gadiem ITF turnīrā Vācijā un ar 2:6, 0:6 pērn WTA turnīrā Zviedrijā. Abas cīņas notika uz māla seguma.

Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko (WTA 45.) "French Open" spēlēs trešo reizi, cenšoties izcīnīt pirmo uzvaru. Ostapenko 2015. gadā zaudēja kvalifikācijas 1. kārtā (Verai Duševinai), bet pērn pamatturnīra 1. kārtā ar 4:6, 5:7 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai. Ostapenko pirms gada "French Open" bija izsēta, bet šoreiz starp izliktajām spēlētājām nav, toties dabūja ļoti labu izlozi 1. kārtā. Ostapenko tiksies ar ranga 127. vietā esošo amerikānieti Luisu Čiriko, kura šogad uzvarējusi tikai vienā spēlē (1-8).