Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Džošua lieliskā boksa cīņā 11. raundā pieveic Kļičko

© scanpix

90 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Vemblija stadionā Anglijā šonakt vienā no pēdējā laika lielākajām boksa cīņām Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua (19-0, 18KO) 11. raundā ar tehnisko nokautu pieveica vienu no visu laiku izcilākajiem bokseriem Vladimiru Kļičko (64-5, 54KO).

Abi bokseri šonakt cīnījās par IBF, WBA un IBO pasaules čempionu jostām. Kļičko smagsvaros dominēja vairāk nekā desmit gadus, izcīnot IBO, IBF, WBO un WBA čempiona titulus, līdz viņu 2015.gada novembrī no troņa gāza Džošua tautietis Taisons Fjūrijs (25-0, 18KO). Pēc triumfa Fjūrijs gan ringā tā arī nav izgājis, zaudējot savas jostas. Džošua pirms šī vakara piederēja IBF josta.

1. raunda ievadā abi bokseri šķietami vēlējās būt aktīvi, taču negribēja riskēt, saglabājot piesardzību. Tā arī nopietnu sitienu pirmajās trīs minūtēs nebija. 2. raundā abi bokseri prasmīgi turpināja kontrolēt distanci, tādējādi turpinājās vairāk taktiska cīņa, un nevienam no bokseriem pārsvaru atdot nevarēja.

3. raundā bokseri jau biežāk satuvojās, un Džošua izpildīja pāris bīstamas sitienu kombinācijas, taču nespēja trāpīt. Kļičko mēģināja daudz kustēties, bet uzbrukumā neko neparādīja. 4. raunds vēl bija mierīgs, bet 5. raunda ar mežonīgu agresivitāti iesāka Džošua - Kļičko bija uz dēļiem, taču spēja piecelties. Entonijs šķietami šajā ofensīvā zaudēja tik daudz spēka, ka nespēja turpināt aktīvi, un Vladimirs spēja pārņemt iniciatīvu.

Arī 6. raundā bija jūtams tas, ka Entonijs lielu uzvaru lika uz iepriekšējā raunda ievadu, apstiprinot vairāku ekspertu bažas, ka Džošua nav gatavs 12 raundiem pret Kļičko. Pēc sešiem raundiem pēc tienešu punktiem minimāls pārsvars bija Džošua (57:56). Zaudējis pārliecību, Džošua ringā cīņas gaitā mēģināja izsist Kļičko no ritma ar nevajadzīgu runāšanu, kas rezultātu nedeva, un pirmo reizi karjerā Džošua nonāca līdz 8. raundam.

Džošua nākamajos raundos atkal demonstrēja aizvien labāku sniegumu un atguva pārliecību. Cīņa bija līdzīga līdz 11. raundam, kad brits darīja, ko līdzīgu kā 5. raundā. Kļičko it kā izturēja sākuma agresivitāti no Džošua, bet drīz vien izlaida sitienu no apakšas, pēc kā zaudēja kontroli. Kļičko vienreiz spēja piecelties, taču drīz vien tiesnesis apturēja cīņu, un Džošua uzvarēja ar tehnisko nokautu, iegūstot IBF, WBA un IBO pasaules čempiona jostas.