Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastovai grūts pārbaudījums pret Halepu

© SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 26.) šovakar ap plkst. 21:00 Štutgartes "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā sacentīsies ar ranga 5. vietā esošo rumānieti Simonu Halepu, kurai pēdējā tikšanās reizē nespēja atņemt nevienu geimu.

Sevastova šonedēļ pirmajos divos mačos uzvarēja agresīvi, bet pārsvarā neprecīzi spēlējušas pretinieces Samantu Stousuru (6:1, 4:6, 6:3) un Johannu Kontu (6:3, 7:5), turklāt otrajā mačā ļoti bija jūtama lielā atšķirība abu spēlētāju prasmē spēlēt uz māla seguma.

Trešajā spēlē Sevastovai pretī stāsies nedēļas spēcīgākā pretiniece. Un runa nav tikai par reitingu, bet vairāk tieši par spēles stilu. Sevastova mačos pret agresīvām tenisistēm labprāt darbojas kā otrais numurs un uzvar ar aizsardzību. Pret Halepu tāds teniss nav uzvaras formula, ja vien Simonai nav ļoti nelāga diena.

Halepa pati ir lieliska aizsardzības un pretuzbrukuma tenisa izpildītāja, turklāt kustēšanās viņai ir ļoti labā līmenī, kas Sevastovas uzdevumu vēl vairāk sarežģī, jo Halepa tiks klāt tādām bumbiņām, kādas Stousurai un Kontai bija grūtības aizsniegt.

Kad Sevastova ar Halepu pagājušā gada vasarā sacentās Bukarestes finālā, toreiz paliekot "uz nulles", viņa sākotnēji centās iet ārā no komforta zonas un spēlēt izteikti agresīvi, taču sev nepierastā tenisā pret labi aizsardzībā spēlējušo Halepu pieļāva daudz kļūdu. Savukārt pašai spēlēšana no aizsardzības arī nedeva vēlamo rezultātu, turklāt Halepa cīņas otrajā mačā pārsvarā spēlēja uzbrukuma tenisu, regulāri krājot punktus Sevastovas otrās serves izspēlēs.

Sevastovai pret Halepu savstarpējos mačos ir pozitīva 3-2 bilance, tiesa, visas uzvaras gūtas līdz 2011. gadam - laikā, kad Halepa vēl bija tālu no sava pašreizējā līmeņa. Pirmo četru cīņu laikā Halepa atradās ārpus Top 50. Tagad viņa ir stabila pirmā desmitnieka tenisiste.

SCANPIX

"Viņa ir ļoti laba māla spēlētāja, ātra, tiek klāt katrai bumbiņai un liek tev spēlēt, nopelnīt uzvaru. Man jāpieturas pie sava spēles plāna, jāspēlē agresīvi. Ceru, ka šoreiz būs citādāka spēle, jo pagājušajā reizē zaudēju, nedabūjot nevienu geimu," pirms šovakar gaidāmā mača pret Halepu teica Sevastova.

Halepa Štutgartē no 1. kārtas bija brīva, bet savā līdz šim vienīgajā mačā ar 6:2, 6:3 sagrāva Barboru Stricovu. Simona šosezon uz māla nospēlējusi trīs mačus, nevienā no tiem nezaudējot vairāk par pieciem geimiem. Viņa pagājušās nedēļas nogalē "Fed Cup" ietvaros ar 6:1, 6:3 pieveica uz māla vāji spēlējošo Kontu un ar 6:4, 6:1 viņas komandas biedreni Hezeri Vatsoni.

Rumānijas labākā tenisiste Štutgartē spēlē ceturto reizi, šeit sakrājot 4-3 bilanci. Viņas labākais rezultāts ir pusfināls 2015. gadā, toreiz zaudējot Karolīnai Vozņacki, bet pērn viņu jau pirmajā mačā, kas bija 2. kārta, apturēja toreiz šajā turnīrā fantastiski spēlējusī Laura Zīgemunda.

Halepai uz māla seguma ir 75-35 bilance, viņa uzvarējusi piecos turnīros, lielāko titulu izcīnot pagājušā gada maijā "Premier Mandatory" sērijas turnīrā Madridē. Simona 2014. gadā spēlēja "French Open" finālā, trīs setos zaudējot Marijai Šarapovai.

Sevastovas un Halepas mačs šovakar noslēgs ceturtdaļfinālu programmu un būs otrā cīņa vakara sesijā - pēc Zīgemundas un Karolīnas Pliškovas mača, kas sāksies plkst. 19:30. Tieši Zīgemunda vai Pliškova būs Sevastovas un Halepas cīņas uzvarētājas pretiniece pusfinālā.