Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Gulbim neveiksme arī Barselonas kvalifikācijā pret korejieti Čonu

© SCANPIX

Ernests Gulbis Barselonas ATP 500 tenisa turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 6:7(2) un 2:6 piekāpās Dienvidkorejas tenisistam Hjonam Čonam, ciešot savu ceturto zaudējumu piecās aizvadītajās spēlēs šosezon.

Ernests Gulbis iepriekšējo spēli aizvadīja 20. martā, Maiami kvalifikācijā zaudējot Serhijam Stahovskim, lai gan pirmajā setā bija izcīnījis uzvaru (7:6 (3), 4:6 un 0:6). Šodien Gulbis aizvadīja ceturto oficiālo spēli šosezon, spēkojoties ar Dienvidkorejas sportistu Hjonu Čonu, ATP ranga 97. pozīcijas īpašnieku.

Pirmajā setā neviens tenisists netika līdz pat breikbumbai, kas noveda pie taibreika. Ar savas serves aizstāvēšanu nedaudz grūtāk bija klājies Gulbim, un taibreikā viņš tika pie punkta tikai vienā no savām četrām servēm, zaudējot 2:7 un visā setā 6:7.

Otrais sets Gulbim sākās slikti, savā pirmajā servē uzvarot tikai vienā izspēlē un nonākot iedzinējos 0:2. Pēc tam vēl viena neveiksmīga serve, kas noveda pie jau pavisam mazcerīgā 0:4. Piektajā geimā Gulbis beidzot tika pie punkta, bet Čons savā servē spēlēja pārliecinoši. Septītajā geimā Gulbis ar lielām pūlēm nosargāja servi, taču setu un maču vairs saglābt nevarēja, un Čons uzvarēja 6:2.

Gulbim šī bija pirmā spēle pret 20 gadus veco Čonu. Šosezon viņam vēl ne reizi nav izdevies pārvarēt kvalifikācijas barjeru, un piecos aizvadītajos kvalifikācijas mačos Gulbis guvis tikai vienu uzvaru. Turklāt no viņa pretiniekiem tikai Čons mača brīdī atradās ranga simtniekā.

Pagājušajā gadā Gulbis Barselonā izstājās pamatturnīra pirmajā kārtā, ar 7:5, 4:6 un 1:6 zaudējot ungāram Mārtonam Fučovičam. Pirms tam zaudējums pamatturnīra otrajā kārtā, bet latvieša labākais sasniegums Barselonā ir pusfināls 2014. gadā, kad ar 2:6 un 4:6 piekāpās topošajam čempionam japānim Kei Nišikori.