Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Suharevam personiskais rekords un otrā vieta EČ B grupā

© All Things Gym

Horvātijas otrajā lielākajā pilsētā Splitā turpinās pieaugušo Eiropas čempionāts svarcelšanā. Latvijas svarcelšanas talants Ritvars Suharevs sasniedza personisko rekordu un ieņēma otro vietu B grupā.

77 kilogramu turnīrā bija pieteikušies 22 svarcēlāji, bet uz starta gatavojās iziet 20 dalībnieki. Pirms sacensībām tika izveidots svarcēlāju reitings, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgais sportists eventuāli varētu pacelt. Jaunākais dalībnieks Ritvars Suharevs (18) orientējās uz 335 kg summu, kas sākotnēji bija septītais labākais rādītājs. Kā galvenais favorīts kotējās divu gadu diskvalifikāciju izcietušais albānis Daniels Godelli (362), kuram sekoja viņa tautietis Erkands Kerimajs (355). Pēcāk plānotie kilogrami tika mainīti, tādējādi mūsu sportists tomēr netika A grupā un startēja B plūsmā.

B grupas raušanā Latvijas pārstāvis bija sekmīgs pirmajos divos mēģinājumos - ar 145 kilogramiem tika galā salīdzinoši salīdzinoši viegli, savukārt 150 kg uzveica ar lielām grūtībām. Cīņā ar 154 kilogramiem latvietis piedzīvoja neveiksmi - neizdevās nofiksēt stieni virs galvas, līdz ar to smagumu nācās steidzīgi nomest. Pēc pirmās disciplīnas līderis ir rumānis Dumitru Kaptari ar 160 kg, savukārt mūsu sportists ieņēma otro pozīciju.

Grūšanas sacensībās Ritvars Suharevs pirmajos divos mēģinājumos pieveica 175 un 180 kilogramus, bet pēdējā piegājienā ar lielu piepūli pacēla 185 kg un ar 335 summu B grupā finišēja otrais. Minētais rumānis Kaptari grūšanā uzrādīja 200 kilogramus un summā ar 360 pieteicās kā pretendents uz godalgu.

Plkst. 20:55 sāksies A plūsma, kur pieteikti 11 svarcēlāji. Lai pretendētu uz nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības C sastāvu, Eiropas čempionātā jātiek starp 12 labākajiem.

Kā jau ziņots, Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha vakar izcīnīja EČ sudraba medaļu svara kategorijā līdz 58 kilogramiem. Mūsu valstu pārstāv arī Vadims Koževņikovs (85 kg), kurš startēs 7. aprīlī no plkst. 15:30. Valsts vadošais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks turpina rehabilitāciju pēc operācijas un neaizstāvēs 2016. gada Eiropas čempiona titulu.

Atgādinām, ka trīskārtējais U17 Eiropas čempions Ritvars Suharevs pērnā gada pieaugušo Eiropas čempionātā summā pacēla 321 kg un ierindojās 12. vietā.

EČ svarcelšanā, labākie 77 kg B grupā

# Svarcēlājs Valsts Rezultāts
1. Dumitru Kaptari Rumānija 160+200=360
2. Ritvars Suharevs Latvija 150+185=335 PB

Izmantotie resursi:
ewfed.com