Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Bobslejs, skeletons, kamaniņu sports un biatlons atzīti par prioritāriem ziemas sporta veidiem

© SCANPIX

Par prioritāri atbalstāmiem ziemas sporta veidiem atzīstami bobslejs, skeletons, kamaniņu sports un biatlons, šodien lēma Nacionālā sporta padome.

Minētajiem sporta veidiem padomes ieskatā ir augstākais potenciāls izcīnīt medaļas XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā nākamā gada ziemā.

Ņemot vērā šādu lēmumu, minēto sporta veidu federācijām, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) informācija par minēto biedrību plānoto līdzfinansējumu ziemas sporta veidu tehniskā atbalsta programmas īstenošanai.

Saņemot nepieciešamo informāciju, IZM jāsagatavo priekšlikumi par iespējamajiem risinājumiem bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta tehniskā atbalsta programmas līdzfinansēšanai no valsts budžeta, gatavojoties olimpiāde Phjončhanā.

IZM tāpat jāsagatavo priekšlikumi par prioritāri atbalstāmu sporta veidu noteikšanu augstu sasniegumu sporta līmenī un ar to saistītajām izmaiņām sportam paredzēto valsts budžeta līdzekļu sadales kritērijos un atbalsta programmā.